Tallinna Sadam ja Uzbekistani transpordiettevõte allkirjastasid ühiste kavatsuste memorandumi

AS Tallinna Sadama pressiteade, 05.11.2010

Eesti peaministri Uzbekistani visiidi raames allikrjastasid AS Tallinna Sadam ja Uzbekistani riiklik väliskaubanduse- ja transpordiga tegelev ettevõte „Uzvneshtrans“ 02. novembril Taškendis ühiste kavatsuste memorandumi, mille kohaselt leppisid ettevõtted kokku edasise koostöö arendamises Eesti ja Uzbekistani kaubavahetuse suurendamiseks ning Uzbekistani kaupade transiidivõimaluste väljatöötamiseks Eesti ja Tallinna Sadama kaudu. Ühtlasi leppisid pooled kokku, et analüüsivad lähemalt võimalusi Uzbekistani kaupadele ladustamiseks või ka lisaväärtuse andmiseks Tallinna Sadama tööstusparkides.

Uzbekistani poolne soov on ennekõike leida võimalikult efektiivne transpordikoridor pääsuks Euroopa Liidu aga ka kaugematele turgudele. Eesti ja Tallinna Sadama võimalused selleks pakkusid Uzbekistanis suurt huvi ning allikrjastatud memorandumi kohaselt töötavad mõlemad osapooled edasi juba konkreetsete lahenduste väljapakkumiseks.

AS Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on kaubavahetuse ja transiidi teemadel Uzbekistani suunal suur potentsiaal sest Eesti oleks logistiliselt Uzbekistani jaoks suurepärane väljund nii Usbekistani kaupade sihtturgudeni jõudmiseks kui ka vastupidiseks kaupade liikumiseks.

Uzbekistani olulisemad ekspordiartiklid on puuvill, väetised, masuut, metallid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.