Termokahanevad katted – hea alternatiiv paatide kaitsmisel

Sailboat Mast DownOn ilmselge, miks on kasulik kaitsta paate veo või hoidmise ajaks kattega. Kuid presendid või tellimustööna valmistatud katted annavad erinevaid tulemusi. Sageli ei pea nimetatud katted vastu pikka maismaavedu või üksteisele järgnevaid talvetorme ning tulevad paadilt maha ja sellega kaasnevad vigastused.

Sellest aastast pakub 3 Selli OÜ kogu Baltikumis võimalust katta oma kalleid laevukesi termokahaneva paadikattekilega. Ettevõte toob maale termokahanevat kile (Dr. Shrink Inc.) ja termokahanevaid eelõmmeldud tüüpkatteid (Transhield Inc.) ning nende paigaldamiseks vajalikke seadmeid nii müügiks, kui pakub ka termokile paigaldamist teenusena. Dr. Shrink Inc omab termokahaneva kile tootmises traditsioone juba 25 aastat ja Transhield Inc omab patenti termokahanevale riidekilele. Selle meresõiduhooaja lõpus pakuvad ka mitmed jahtsadamad koostöös 3 Selli OÜ-ga seda teenust meie laevnikele, luues sellega lisavõimaluse sadama teenustele.

On kaks peamist vajadust, miks kaetakse meresõidukeid termokahaneva kilega :

1) hooajavälisel ajal kaitsmaks meresõidukeid ning nende pindasid hoiustamisel väliste tegurite vastu,

2) uute meresõidukite kaitsmiseks ajal, kui neid transporditakse edasimüüjate või klientideni.

Paadikattekile on spetsiaalne veesõidukite kaitsmiseks mõeldud plastkile, mis laotatakse paadile ja kahandatakse nii, et see tõmbub ümber paadi pingule. Erinevalt presendist on paadikattekile sõiduvahendi ümber tihedalt nagu trumminahk, mistõttu see kate ei laperda tuule käes ega saa vigastada paati ning ennast, milles on ka kattekile vastupidavuse saladus.

Termokahaneva kile paane saab kergesti omavahel ühendada ning seega ei ole piiranguid kaitstava paadi suurusele ega kujule. Kattekilet ei ole vaja iga aasta kalli raha eest hooldada nagu tellimustööna valmistatud katet.

Termokahanev kile on kasulik järgmistel põhjustel:

• hooaja algusekson paat puhasja valmis koheseks kasutuseks;

• see kaitseb tiikpuust tekke ja plastpaate;

• lumi ei vaju sellest läbi, vaid õigel paigaldamisel voolab kilelt maha;

• selle kasutamisel ei ole vaja enam võidelda väliskeskkonna saasteainetega (kajakate väljaheited, õli, sademed , transpordil teeolud jne);

• on võimalik teha juurdepääs (tõmblukuga avaus) hooldamiseks;

• kopituse ärahoidmiseks on olemas tuulutus;

• see vähendab kulumist;

• see hoiab kokku teie aega, jõudu ja raha;

• see minimeerib juhuslike varguste toimumise tõenäosust.

Boat

Kuigi termokahanevaid katteid on vaja peamiselt paatide kaitsmiseks maismaaveol ning hoiustamisel, kasutatakse seda materjali sageli ka varjualuste ja telkide tegemiseks laevade ümber. See annab teile hea võimaluse töötada oma aluse kallal ilmast sõltumata nii, et teie poolt tekitatav tolm ja mustus ei sega kõrvalolevaid objekte. Niiskuse ja kondensaadi eemaldamiseks saab kattealust tuulutada, sest õhutid tagavad õhu liikumise katte all, vähendades liigse niiskuse ja kondensaadi kogunemist.

Võrreldes tavalise plastkilest kattega on see materjal eriline seetõttu, et sisaldab ultraviolettkiirguse inhibiitoreid ning tugevdusaineid rabeduse vastu, mis kaitsevad katet päikesekiirguse käes kulumise ning rebenemise ja vigastumise eest. Nii on termokahanev kattekile löögikindel ja elastne, mis on tööstusliku kasutamise korral (sealhulgas vedamisel) väga oluline. Inimene saab probleemideta kõndida kilel nii, et see ei purune.

3 Selli poolt kasutatav kõrgekvaliteediline termokahanev kile on valmistatud 100% esmasel kasutusel olevast (mitte ümbertöödeldud) polümeermaterjalist, mille maksimaalne ultraviolettkiirguse kindlus võimaldab seda kasutada pikaajaliselt välitingimustes.

Vedades oma vara treileril või tekilastina, mõjutavad seda loodusjõud, keskkonnatingimused ja muud ohud. Seetõttu on paaditootjatele kaitse, mida suudab pakkuda termokahanev kile, väga oluline, kuna see tagab eseme kohaletoimetamise selle väljasaatmise hetke seisundis ning annab tootjate klientidele kindla märgi sellest, et tootja hoolib.

Toode on saadaval mitmesuguse paksusega erinevatel viisidel kasutamiseks. Lisaks paatidele kasutatakse seda ka tööstuses (eriliste kujudega konstruktsioonide jne transpordil ja hoiustamisel), ehitustel (tellingute katmine loob tolmuvaba keskkonna kaetu kõrval) jne. Spetsiaalsete termokahanevate kilede hulgas on ka tule levikut tõkestav, VCI (sisaldab lisandeid, mis hoiavad ära nii raud- kui mitteraudmetallide ja elektriühenduste roostetamise kuni 2-aastase perioodi jooksul) ja BioShrink® (takistab hallituse ja seente kasvu). Samuti on saadaval ka hõõrdumiskindlat termokahanevat kilet, mis on seestpoolt kaetud spetsiaalse kangaga.

3 Selli OÜ pakub terviklikku teenust — kõrgekvaliteedilist termokahanevat kilet ja kõiki paigaldamiseks vajalikke tarvikuid (termokahanevad- ja kaitseteibid, kinnitusrihmad, pandlad, noad kile lõikamiseks, propaanil töötavad kuumendajad, tuulutusavad, tõmblukuga uksed jne.). Lisa leiate kodulehtedelt www.3selli.com , www.dr-shrink.com ja www.transhield-usa.com või võtke meiega ühendust, saates kiri aadressile info@3selli.com või helistage telefonil +372 52 52 888.

Yacht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.