Ruhnu Jahtklubi astus Eesti Jahtklubide Liidu ridadesse

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 28.09.2010

Eesti purjetamist koondav spordialaliit Eesti Jahtklubide Liit sai uusima liikme Ruhnu Jahtklubi näol.

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas lausus, et purjetamise arendamine ja geograafiline laienemine on alaliidu üks eesmärke.

„Hea meel on, et Ruhnul on tekkinud purjetamise aktiiv, kes soovib spordiala kohapeal edendada. Loodame, et üks purjetamise treening- ja võistluspaik on Eestis sellega juures – seni on avameretingimusi pea ainsana pakkunud Lohusalu. Avamerekogemus on eriti oluline noortele, aga ka olümpiaklassidele, kuna palju võistlusi maailmas peetakse just avameretingimustes. Näiteks 2012 olümpiavetel Suurbritannias Weymouthis on tüüpilised avamereolud,“ rääkis Kallas. „Ning loomulikult oleks tore, kui Ruhnult sirguks tuleviku tipp-purjesportlasi, sest rannarahva järeltulijatel on purjetamiseks tihti loomulik anne,“ lisas Kallas.

Ruhnu Jahtklubi juhatuse liige Elvis Kollom toonitas, et üleriigilise spordialaliidu liikmeks saamine on ruhnlastele suur au ja ka kohustus. „Riia – Kuressaare – Pärnu areaalis on Ruhnu Jahtklubil plaan kujuneda purjespordikeskuseks, mis on sisuliselt võimeline svertpaatidele läbi viima rahvusvahelisel tasemel võistlusi ja treeninguid avameretingimustes. Eesti Jahtklubide Liidu liikmeks astumise tingis püstitatud eesmärkide keerukus kui ka hea tava,“ sõnas Kollom.

Ruhnu Jahtklubi asutati 2009. aastal eesmärgiga toetada igakülgset purjespordiga seonduvat tegevust Liivi lahe regioonis.

Eesti Jahtklubide Liit vastutab Eesti purjetamise koordineerimise ja arendamise eest ning ühendab kokku 31 jahtklubi, liitu, purjetamiskooli ja –seltsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.