Muinastulede ööl süüdati mere ääres üle tuhande lõkke

Muinastulede öö kutsetoimkonnale laekus pühapäeva hommikuks kell 0900 tagasisidet 289 seltskonnalt, kes teatasid 410 lõkke süütamisest, lõkkelisi oli nende juurde kutsutud 15339. Toimkonna hinnangul oli eile õhtul mere ääres 40 tuhat lõkkelist.

Praeguseks on toimkond saanud teateid ka sellest, et lõkete juurde saabus rohkem inimesi kui kutsuti ja suur hulk inimesi läks mere äärde lihtsalt küünlaid süütama või teiste tulesid vaatama. Aga mõistagi enamus inimesi toimkonnale oma lõkkest ei teatanud ja tagasisidet ei saatnud, seega toimkonna saadud arvud on tagasihoidlikud. Muud tagasisidet arvestades saab öelda, et lõkkesüütajaid oli kolm korda rohkem ja mere ääres oli vähemalt 40 tuhat inimest.

Seni on tagasiside positiivne, praeguseks on valdavalt teatatud, et  nähti rohkem kui kahte lõket. Veebistatistikast vaid niipalju, et muinastulede öö veebikaarti on külastatud üle saja kümne tuhande korra, veenduge ise: GoogleMaps

Teateid saabus ka naaberriikidest. Soomes, kus traditsioon on tugevam ja osalisi kindlasti tükkmaad rohkem, saabus meie veebilehele viis teadet, kuidagi on ka nendeni jõudnud info meie veebilehe kohta. Teateid saabus ka Lätist ja Rootsist, Norrast saabus kaks teadet ja šotimaalt teatati, et kohalikud eestlased süütasid lõkke, mõeldes kodule.

Muinastuled Keibus, foto autor Epp Haamer
Muinastuled Keibus, foto autor Epp Haamer

Saabunud on ka kriitilist tagasisidet, mida võtame arvesse ja järgmisel aastal muudame.  Heidetakse ette, et Tallinnas ja Paldiskis ei olnud avalikku lõket, kuhu inimesed saanuks koguneda. Siinkohal selgitame, et meie ürituse mõte on eelkõige inimeste kutsumine mere äärde ja et igaüks süütaks ISE oma lõkke või küünla, eesmärk ei ole niiväga mitmetuhandeliste külalistega “jaanilõkkeid” süüdata vaid väikeseid, omi tulesid. Ilmselt on linnades lõkete süütamine keerulisem ja ka taustvalgustuse tõttu lõkked kaugele ei paista. Maal, eemal suurtest asulatest on tuledest saadud emotsioon tugevam ja seetõttu ei maksa pahaks panna, kui linnades oli lõkkeid vähe.

Siiski eriline tänu omavalitsustele, organisatsioonidele ja ka külaseltsidele, kes tegid lõkke ka enamatele kui ainult enda seltskonna jaoks. Teame, et mitte kedagi sel õhtul lõkke juurde saabunuist ei tõrjutud, hoiti kokku.

Kuna lõkketeateid saabub ikka veel, siis järgmise vahekokkuvõtte teeme kella 1800 ajal ja lõplikult loeme numbrid kokku kell 2100. Loodame esmaspäeva õhtuks ka kõik lõkketeated veebikaardile kanda, seniks palume kannatust neile, kes oma lõkketeadet veel kaardile vormistatuna ei näe.

Kogutud tagasiside edastame jooksvalt meie näoraamatu lehele, vaata lisa siit: Facebook.com-muinastuled

Toimkonna veebilehe kaudu saadetud fotod paneme meie fotogaleriisse ja samuti Facebook’i lehele.

Muinastulede öö kutsetoimkond tänab kõiki meile tagasiside saatnuid ja muidugi kõiki inimesi, kes mere äärde kutsele vastasid. Erilised tänud nendele, kes võtsid vaevaks ja oma teate ise Google Maps kaardile kandsid! Tegime sel õhtul kõigiga head koostööd!

__________________________

Loe lisa:

Muinastuled.ee

Mereblog kutsub taas mere äärde

Muinastulede öö Facebookis

Muinastuledest Rannarahva kojas

SH 27.08.2010: Meri tõmbab meid taas

Muinastulede öö 2009

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “Muinastulede ööl süüdati mere ääres üle tuhande lõkke”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.