Nädalavahetusel selguvad Saaremaal parimad purjelauasportlased

Eesti Purjelaualiidu pressiteade, 27.08.2010

28.-29. augustil toimuvad Saaremaal Nasva rannas harrastussurfarite purjelauavõistlus Bacardi Fun ja Saare Kapp – Saare maakonna lahtised meistrivõistlused formula klassi surfaritele.

Bacardi Fun on rajasõidul põhinev purjelauavõistlus, mille etapid toimuvad läbi hooaja erinevates Eestimaa randades. Senini on võisteldud Pärnus ja Tallinnas ning Saaremaal toimuvale  võidusõidule  järgneb finaaletapp Hiiumaal.

Bacardi Fun võistlussarjas osalevad harrastussurfarite kõrval ka õpilased purjelauakoolidest ning  -klubidest. Sageli innustavad võistlejaid oma kohalolekuga ka Eesti tippsurfarid. Olgugi, et nendest esimesed kümme võistluste puntiarvestuses tulemusi kirja ei saa, asuvad nad siiski võistlusrajale ning sõidavad fun-sarja kaasa nii kogumuste saamise kui ka jagamise ja loomulikult sellest saadava  rõõmutunde pärast.

Saare Kapp 2010 tippformulistidele aga piiranguid ei sea ja nii oodatakse Saare maakonna lahtistele meistrivõistlustele ka neid. Tiitlivõistlust on peetud juba 8 aastat ning möödunud aastal omistati Saare maakonna meistritiitel noorele formulistile John Kajule (EST 24). Kaju on käesoleval aastal paistnud silma suurepäraste tulemustega rahvusvahelistel meistrivõistlustel. Näiteks formula EM-lt naasis noormees juunioride kuuenda kohaga ning Põhjamaade MV-lt üldarvestuse seitsmendana.

Võistlustele registreerimine algab laupäeval kell 10.00 ja lõpeb vahetult enne kiprite koosolekut kell 11.30. Kui võistluste peakohtunik  on võistlusreeglite ja raja tutvustamise lõpetanud antakse kell 12 esimene start.

Ilmaprognoos näib Nasvas toimuvaid võistlusi soosivat. Praeguse ennustuse kohaselt puhuvad kirde- ja idatuuled kiirusega 4-7 m/sek, mis on sobiv tuul nii slaalomi, svert- kui ka formula laudadel sõitjatele. Võistluste korraldaja Johannes Kaju sõnutsi on varasemalt toimunud purjelauavõistlusi ka Mändjalas ning  Sõrves, ent Nasva surfiklubi rajamise järel on viimased võistlused toimunud just seal. „Nasva on Saaremaa idakandi parim surfirand ning sealsed tuuleolud on Ida-Saaremaa parimad“, selgitab Kaju. Korraldajad ootavad võistlustele ligi 30 surfarit mandrilt ning 10 Saaremaa purjelaudurit. „Aastate lõikes on märgata kasvavat trendi osalejate arvus“, on Kaju rõõmus. „Pealegi puhub Saaremaal alati ja tuuletuse tõttu ei ole siin võistlused veel pidamata jäänud“.

Viimane fun-sarja võistlus toimub 11.-12. septembril Hiiumaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.