Nädalavahetusel toimub Saadjärvel purjelaua 35. juubeliregatt

Tartu Kalevi Jahtklubi pressiteade

Sel nädalavahetusel, 24.-25. juulil korraldab Tartu Kalevi Jahtklubi Tartumaal Saadjärvel purjelaua 35. juubeliregati, samaaegselt toimub ka Saadjärve regatt ning Raceboard Eesti Meistrivõistluste II etapp.

„35 aastat tagasi peeti nii Tartu kui Eesti esimesed purjelauavõistlused just Saadjärvel,“ rääkis Tartu Kalevi Jahtklubi juhatuse esimees Madis Toots. Tartu esimesed purjelauavõistlused peeti 1975. a juuni alguses Saadjärvel, need võitis Tõnu Jõesaar. Juba sama aasta septembris toimusid Saadjärvel esimesed Eesti purjelaua meistrivõistlused, esimeseks Eesti meistriks tuli Ain Vilde.

Aastatetaguse sündmuse tähistamiseks kutsub Tartu Kalevi Jahtklubi nädalavahetusel Saadjärvele nii purjelaudureid kui purjetajaid. Järvel toimuvad lisaks veel ka Raceboard Eesti Meistrivõistluste II etapp purjelauduritele ning Saadjärve regatt Optimist-, Lutš-, 470-klassi purjekatele ja treilerjahtidele. Kui varasematel aastatel on Saadjärve regatt olnud vaid ühe-päevane maratonsõit marsruudil jahtklubi-Tabivere-jahtklubi, siis sel aastal on korraldajad võtnud eesmärgiks kahe-päevase võistluse korraldamise. Jahtklubis on päevane meelelahutusprogramm ning õhtul võib kontserdil kuulata elavat muusikat.

Esimese sammu juubeliürituse tähistamiseks tegi jahtklubi juba 2009. aastal, kui Saadjärvel toimus esmakordselt Raceboard EMV etapp, 2010. aasta kevadel alustas oma tegevust Tartu Kalevi Jahtklubi purjelauakool, mis sai toetust Maaelu Arengukava LEADER-meetmest.

Võistlusi toetavad Tartu ja Tabivere vallad, Tartu linn, OÜ Saadjärve Jahtklubi, Lähte Ehituse AS, SA Tartu Rahvaülikool, Jägermeister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.