Maailmameistrivõistlused on jõudmas Eestisse

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade

26. juulist 1. augustini toimuvad Tallinna külje all Lohusalus Zoom8 klassi purjetajate  maailmameistrivõistlused.

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul on Zoom8 MM olulise tähtsusega Eesti purjespordis. „Eriline au on korraldada Põhjamaade populaarseima noorteklassi võistlusi teades, et Eestil on sel alal tugev kompetents ning eelnevalt saavutatud positiivne maine,“ lisas Kallas.

Maailmameistritiitlit asuvad püüdma rohkem kui 130 noorpurjetajat kaheksast purjespordiriigist. Nende seas asuvad võistlustulle ka 2009. aasta MM-i naiste arvestuses pronksmedalile tulnud Helene Mjelde Gjerde Norrast ja meeste arvestuse hõbe Alexander Shelting Venemaalt. Senist maailmameistrivõistluste tulemust asuvad ületama ka eelmise MM-i Eesti parimad Kätlin Tammiste ja Kristo Õunap.

Võistluspaik, Lohusalu sadam, tagab oma looduslike tingimustega purjetajatele mitmekesisuse: avatud merele on lühike maa, enamasti on ala laineterohke ning erinevate tuulesuundade puhul saab kogeda väga mitmekesiseid purjetamisolusid.

Eestlasi esindab maailmameistrivõistlustel kokku 35 purjetajat. Konkurentidest on suurim delegatsioon Norral 33 purjetajaga.

Zoom8 klassi purjetamise maailmameistrivõistlusi korraldab Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Zoom8 Liidu ning Rahvusvahelise Zoom8 Assotsiatsiooniga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.