Lenny tuli Volvo Cup sarja Scarlino etapil 4. kohale

jaht Lenny
Jaht Lenny, autor Piret Salmistu

9.-11. aprillil peeti Itaalias Scarlinos Melges 24 klassi Volvo Cup sarja teine etapp, kus Eesti tiim koosseisus kapten Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Andres Rohtla, Ants Haavel ja Maiki Saaring saavutas 63 võistleva meeskonna hulgas jahil Lenny väga hea 4. koha.

Avapäeval puhus Scarlinos keskmise tugevusega tuul, mis osutus eestlastele igati soodsaks – esimeses võistlussõidus kuulus Lenny’le 5. ning teises 2. koht, mis päeva kokkuvõttes tähendas liidripositsiooni itaallaste maailma- ning Euroopa meistrist Uka Uka Racing tiimi ees. Teisel võistluspäeval Lenny’l paraku oma ülihead positsiooni hoida ei õnnestunud, ning sõitudes saavutatud 15., 26. ning 6. koht tõid kaasa kolmandaks langemise.

Pühapäeval aga valitses Scarlinos hoopis teistsugune ilm ning tugevas, 15 m/s puhunud tuules ja kõrges lainetuses peeti maha vaid üks võistlussõit. Lenny tiim suutis neis oludes sõita välja 6. koha ning võistluste kokkuvõttes platseeruti tublile 4. kohale. Regati võit kuulus Šveitsi Blu Moon meeskonnale Flavio Favini juhtimisel, teise koha hõivasid itaallased jahil Uka Uka Racing Lorenzo Bressaniga roolis ning kolmas oli samuti Itaalia tiim jahil Hurricane, roolimeheks Alberto Bolzan.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://www.melges24.com/

Video 2. võistlussõidust, mille Lenny lõpetas 2. kohaga: http://www.youtube.com/video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.