Lauri Väinsalu teenis Miamis esimesed maailmakarika punktid

USA-s Miamis lõppes täna rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF maailmakarika teine etapp Rolex Miami Olympic Classes Regatta. Finn klassis sõitev Lauri Väinsalu lõpetas regati 19. kohaga, teenides sellega esimesed punktid MK sarjas. Laseril purjetav Karl-Martin Rammo sai 32. koha ning Laser Radialil võistelnud Anne-Mari Luik 52. koha.

Fotol: Lauri Väinsalu
Foto autor: Eesti Jahtklubide Liit

Esmaspäeval alustasid kolmeteistkümnes erinevas klassis võistlevad 633 sportlast regatti suuremas osas merele pääsemata, kuna Miamile oli lähenemas tugev äikesetorm. Veele said õhtu eel vaid üksikud paadiklassid, nende hulgas Laser ja Laser Radial, millel on võistlemas Karl-Martin Rammo ning Anne-Mari Luik Rein Ottosoni Purjespordikoolist. Järgmised päevad pakkusid head purjetamisilma ning Laser, Laser Radial ja Finn klassis peeti kõigile 10 sõitu. Iga klassi 10 paremat pääsesid täna peetud medalisõitu, kus sõideti topeltpunktidele ja selgitati võitjad.

Finnil purjetav Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai parima sõidutulemusena kirja 8. koha ning üldkokkuvõttes lõpetas regati 19. kohaga. Maailmakarika arvestuses sai Väinsalu oma kontole 2 punkti. Regati võitis britt Edward Wright.

Karl-Martin Rammo (ROPK) sõitis Laseril kuldgrupis ning saavutas üldkokkuvõttes 32.koha. Laseril oli Miamis parim britt Nick Thompson.
Anne-Mari Luik (ROPK) lõpetas Miami regati 52. kohaga. Laser Radialil võitis ameeriklanna Paige Railey.

Tulemused:
Laser, 104 paati
1. Nick Thompson, Suurbritannia,
32. Karl-Martin Rammo, ROPK, 190p

Finn, 35 paati
1. Edward Wright, Suurbritannia, 28p
2. Giles Scott, Suurbritannia, 48p
3. Gasper Vinsec, USA, 52p
19. Lauri Väinsalu, ROPK, 150p

Laser Radial, 57 paati
1. Paige Railey, USA, 35p
2. Alicia Cebrian, Hispaania, 74p
3. Alison Young, Suurbritannia, 112p
52. Anne-Mari Luik, ROPK, 388p

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu teist korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti 14.-19. detsembril Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. Järgmisena toimub Printsess Sofia Karikas Hispaanias Palma de Mallorcal 27. märtsist 2. aprillini, seejärel prantsuse olümpianädala regatt Semaine Olympique Francaise Hyeres’is 23.-30. aprillil, Delta Lloyd regatt Hollandis Medemblikis 26.-30. mail, Kieli nädal Saksamaal 19.-27. juunil ning Skandia Sail For Gold Regatta Weymouth & Portlandis Suurbritannias 9.-14. augustil. Maailmakarikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Rolex Miami OCR kodulehekülg ja tulemused: http://rmocr.ussailing.org/
Purjetamise maailmakarikasarja kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.