SLK uuel reisiparvlaeval alustati Norras tööde viimase etapiga

Saaremaa Laevakompanii pressiteade

Saaremaa Laevakompanii uus reisiparvlaev jõudis eelmisel nädalal Klaipedast Norrasse BLRT-Fiskerstrand laevaehitustehasesse, kus alusel teostatakse viimased ehitustööd – viiakse läbi elektritööd, paigaldatakse seadmestik ning sisustus.

slk-uus-laev-norras.jpg

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul kulges valmiva reisiparvlaeva teekond BLRT Grupi Klaipeda laevatehasest Norra läänerannikul Fiskarstrandis asuvasse BLRT-Fiskerstrand laevaehitustehasesse plaanipäraselt ja sujuvalt. „Meie reisiparvlaeva tõi Klaipedast kohale Saksa lipu all sõitev suur avamerepuksiir. Ilm soosis ettevõtmist ning teekonnale kulus alla nädala," rääkis Rihvk.

Uue reisiparvlaeva korpus on valmis ning peamasinad ja sõuajamid paigas. Laev kannab ka juba Saaremaa Laevakompanii laevastiku sinist-valget värvikuube. "Norras tehakse veel elektritööd ja paigaldatakse seadmestik. Laev seisabki juba kai ääres ja tööd käivad," lisas Rihvk.

Laevale tulevad avar reisijateala, sealhulgas kohvik-bistroo, baar, kauplus ning päikesetekid, sõidukite kasutusse tulevad kaks autotekki. Sisustuse saab uus reisilaev hoolikalt kavandatud sisekujunduse alusel samuti Norras. „Sisekujunduses oli meiepoolne kindel soov kasutada kõigil kolmel uuel laeval Eesti saarte värve. Nii tuleb üks parvlaev Muhu, üks Saaremaa ning üks Hiiumaa värvides. Esimene laev, mis praegu Norras valmimas, hakkabki kandma Muhu toone, mis valdavalt ühtivad ka Eesti rahvuslike värvitoonidega," kirjeldas Rihvk.

Reisiparvlaev peaks lõplikult valmima jaanuari alguses, seejärel viiakse meeskonnale laeval läbi kursused, tehakse süsteemide ja käiguomaduste testimised ning vormistatakse vajalikud dokumendid. Väinamerele peaks laev jõudma jaanuari lõpus.

Uus reisiparvlaev mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev hakkab Saaremaa ja mandri vahelise ühe suuna läbima 23 minutiga ning Hiiumaa ja mandri vahel 75 minutiga, lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Järjekorras teine Saaremaa Laevakompanii tellitud parvlaev peaks valmima 2010. aasta kevadeks, eeldatavalt peaks sel ajal kiilu saama ka kolmas uus reisiparvlaev.

SLK on BLRT Grupilt tellinud kolm identsete parameetritega reisiparvlaeva, mille jaoks tehtav investeering küündib 1,4 miljardi kroonini. Koos sadamate valdaja AS Saarte Liinid tehtavate investeeringutega sadamate laiendamisesse ja kaasajastamisesse tõuseb uute laevade liiniletoomisesse suunatav summa 2 miljardi kroonini.

Saaremaa Laevakompanii (www.laevakompanii.ee) on 1992. aastal asutatud laevafirma, mille tütarettevõtted opereerivad riigisiseseid Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi liine. Saaremaa Laevakompanii ettevõtete grupp annab Saaremaal ja Hiiumaal tööd kokku ligemale 250-le inimesele, Saaremaa Laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedoga seotud ettevõtted annavad kokku saartel ja mujal Eestis tööd ligi 700-le inimesele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.