Tallinna Meistrivõistlused lühiraja purjetamises

Nädalavahetusel, 3.-4. okt. tegi Kalevi Jahtklubi iga-aastaseid Tallinna lühirajasõidu meistrivõistlusi. Raskevõitu ilmaolude tõttu oli osavõtjaid vähem, kui tavaliselt, kuid sõidud peeti kõigis kolmes suurusklassis. Lühirada nõuab purjetamistiimilt sportlikkust ja head koostöövõimet, sest manöövreid tuleb vastutuule-allatuule rajal palju teha.

Esimesel päeval tegi tuul kannapöördeid, pilvedest viskas rahet ja võistlejad pidasid kohtunikega lahe peal ka lumesõda. Teise päeva tuul oli kõike muud kui õrn ja armuline: 14 m/s läänekaarest puhuvad pagid lõhkusid spinne ning mõned väiksemad jahid jätsid sõidud turvalisuse huvides vahele. ORC1 klassis teise koha sai jaht Ladybird, kelle kapteni Jaanus Tagu sõnul oli osavõtjate vähesus karmivõitu oludega selgitatav. "Kuid oleks tahtnud, et rohkem jahte tuleb välja," lausus palju Läänemerel purjetanud mees. Lühirada pakkus osavõtjaile rõõmu oma stiilipuhaste startide ja kuraasikate märgivõttudega.

Kokkuvõttes teenisid Tallinna Spordi- ja Noorsooameti esikoha diplomid ORC1 klassis  jaht Forte meeskond Jaak Jõgiga rooli, ORC2 klassis Zuxu tiim kapten Peter Saraskiniga ja ORC3 võitja Viru roolis  I. Pikk.

Peter Saraskin raheregatil

Kapten Peter Saraskin ja Zuxu tiim

Zuxu roolis Reimo Lilienthal

Zuxu roolis taktik Reimo Lilienthal

rahe

Raheregatt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.