Purjetamise Eesti meistrivõistluste avasõidud peetud

Lohusalus peeti täna esimesed kaks sõitu Tallinna Jahtklubi Karikavõistlustel, kus olümpiaklassid Finn, Laser Radial ja RS:X ning noorteklassid Optimist, Zoom8 ja Techno 293 võistlevad lisaks EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika arvestusele ka Eesti meistritiitlitele.

deniss-karpak-2.jpg kevin-jakobson-5.jpg

Olümpiaklassis Finn peeti mõlemas sõidus põnevad heitlused, kus vahed finisheerijate vahel ei olnud kuigi suured. Avapäeva punktiarvestuses rebis end siiski juhtima mõlemad sõiduvõidud võtnud Eesti Karika esimese etapi tšempion Deniss Karpak (Karpak Sailing Team), kes kogus täna 2 punkti. Lauri Väinsalule (Rein Ottosoni Purjespordikool) jäid kaks teist kohta, mis viivad ta 4 punktiga ka hetkel teisele positisioonile. Kolmas on sõitudes kaks kolmandat kohta saanud Harles Liiv (Kalevi Jahtklubi) 6 punktiga. Juunioride arvestuses on Väinsalu järel teine Kaspar Kikerpill (Pärnu Jahtklubi) 16 punktiga. Finne on võistlemas 8.

Purjelaua olümpiaklassis RS:X mehed oli tänases nõrgemapoolses tuules kindlalt parem Kevin Jakobson (Hawaii Express Purjelauakool), võites oma konkurentide ees mõlemad sõidud ning kogudes 2 punkti. Johannes Ahun (HEP), kelle nimel on eelmise karikaetapi võit, on hetkel teine 4 punktiga, kolmandaks jäi Jevgeni Bogatõrjov (Gals) 6 punktiga. RS:X meeste klassis on võistlemas 3 purjelaudurit. RS:X klassi naiste ning alla 19 aastaste klassis paikneb liidripositsioonil Ingrid Puusta (Hawaii Express Purjelauakool), kellel on 3 punkti. Teist kohta hoiab samuti 3 punktiga Kaspar Aasa ning kolmandat 6 punktiga Sander Sedrik (Dago). Naiste arvestuses on Puusta järel teine Annika Valkna (HEP) 8 punktiga ning kolmas Annika Tabri (HEP) 11 punktiga. Tüdrukutest on Valkna esimene ning Tabri teine. RS:X U19 ja naised klassis on võistlejaid 5.

Naiste ühepaadina olümpiamängude kavva kuuluvas Laser Radial klassis on osalemas lausa 25 purjetajat, mis tähendas märkide võtmisel korralikku saginat. Päeva võit läks Patrick Abnerile (Rein Ottosoni Purjespordikool) 3 punktiga, teine on samuti 3 punktiga Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts), kolmandat kohta hoiab Sten-Mark Bachmann (ROPK) 7 punktiga. Naistest oli täna tugevaim Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) 12 punktiga, tema järel Anne-Mari Luik (ROPK) 17 punktiga ning Liina Kolk (SMS) samuti 17 punktiga. Noorte arvestuses juhib Bachmann, tema järel Pohlak ning kolmas Henri Ingelmann (ROPK) 15 punktiga. Tüdrukute parim on Pohlak.

Noorteklassis Zoom8 oli täna kindlalt tugevaim Roland Mik (Rein Ottosoni Purjespordikool), kes sai kaks sõiduvõitu ning 2 punkti. Mõlemas sõidud teise koha võtnud Kätlin Tammiste (ROPK) on 4 punktiga teine ning Mihkel Väli (ROPK) 10 punktiga kolmas. Tüdrukutest on Tammiste esimene, teine on Lotta Koov (Tallinna Jahtklubi) 28 punktiga ja kolmas Marilyn Koitnurm (ROPK) 30 punktiga. Ka Zoom8 klassis on osalejaid palju – kokku 36.

Optimist klassis on liidripositsioonil Karl Kask (Kalevi Purjespordikool) 4 punktiga, teine Kristo Õunap (Saaremaa Merispordi Selts) 8 punktiga ning kolmas Taavi Valter Taveter (Pärnu Jahtklubi) 9 punktiga. Tüdrukutest juhib hetkel Kristina Erisalu (Haapsalu Purjespordikool) 25 punktiga, tema järel Lisanna Unt (Tartu Kalevi Jahtklubi) 34 punktiga ning Anni Rätsep (Dago) 50 punktiga. 12 aastaste ja nooremate üldarvestuses on esikohal Taveter, teine Uku Kuusma (HPSK) 10 punktiga ning kolmas Juuso Roihu (TJK) 13 punktiga. Alla 12 aastastest tüdrukutest on juhtimas Erisalu, teine Unt ning kolmas Marie Mets (SMS) 61 punktiga. Optimist klassis on osalejate arvukus kõige suurem – kokku on võistlemas 55 noort.

Purjelaua noorteklassis Techno 293 U17 on juhtpositsiooni hoidmas Benjamin Siirak (Hawaii Expressi Purjelauakool) 1 punktiga. Tihedalt on kannul Peeter Kask (HEP) samuti 1 punktiga, kolmas aga Ülle Linda Talts (HEP), kes tüdrukute arvestuses on esimene, 2 punktiga. Tüdrukutest on teine Betti Vainküla (HEP) ka 2 punktiga ning kolmas Mari-Ann Lumeste (HEP) 3 punktiga.

Nooremate, alla 15 aastaste Techno 293 klassis on hetkel parim Karl-Erik Saarm (Hawaii Express Purjelauakool) 1 punktiga. Teist kohta hoiab Alvar Viin (Dago) 2 punktiga ning kolmandat Frederik Matthias Sirkel (HEP) 3 punktiga. Tüdrukuid on võistlemas vaid üks – Kaisa Potisepp (HEP), kellel on 7 punkti. Techno 293 U15 klassis võistleb 6 purjelaudurit.

Laser 4.7 klass Eesti Karika ega Eesti meistrivõistluste arvestuses regatil ei võistle, seal sõitis täna 3 purjetajat. Esikohta on hoidmas Bosse Sool (Haapsalu Purjespordikool) 3 punktiga, talle järgnemas Johannes Puusepp (Pärnu Jahtklubi) 4 punktiga ning Christopher Juul (Tallinna Jahtklubi) 5 punktiga.

Laupäeval ja pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Kolme võistluspäeva jooksul toimub igas klassis maksimaalselt 8 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 sõitu päevas.

Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused korraldab Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Regati korraldamist toetavad Matek, Starter, Olympic Casino, Nordecon, Aeroc, NG Investeeringud, Merevägi ja Lohusalu sadam.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb viiest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 12.-14. juunil Saaremaal toimunud Roomassaare regatiga. Teiseks etapiks oli 24.-26. juulil Pirital aset leidnud Viimsi valla meistrivõistlused, kolmandaks Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused Lohusalus 14.-16. augustil. Eelviimane etapp sõidetakse 11.-13. septembril Pärnu Sügisregatil ning viimane 25.-27. septembril Tallinna Nädala regatil. Iga klass võistleb kokku kolmel etapil.

Karikasarja infolehekülg: http://www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044

Fotodel: Deniss Karpak ja Kevin Jakobson, fotode autor EJL

Lisainformatsioon:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.