Itaalia puksiir vabastatud piraatide poolt

Neli kuud Somaalia piraatide käes olnud Itaalia lipu all sõitev puksiir vabastati möödunud nädalavahetusel. Seni pole teada, kas lunaraha 11. aprillil röövitud laeva eest maksti.

1981. aastal ehitatud puksiiri pardal oli hõivamise hetkel 16 meeskonnaliiget: 10 itaallast, 5 rumeenlast ning 1 horvaatlane. Peale kaaperdamist viidi laev väikese küla lähedale nimega Las Qoray.

Las Khorey, Somalia

Informatsioon lunaraha kohta on vastukäivad. Firma esindajatelt (Micoperi Marine Contractors) pole veel vastust saadud. Üks oletatavatestr öövis osalenud piraatidest on teada andnud, et peale 4 miljoni USD maksmist lasti puksiir vabaks. Erafirma turvaekspert, kes on spetsialiseerunud Somaalia regioonile, teab aga rääkida, et lunaraha on siiski õhuteed kaudu piraatidele toodud. Summa on jäänud 1-2 miljoni USD vahele. See on summa, mis tavapäraselt makstakse piraatidele laeva vabastamise eest.

Firmad ja organisatsioonid on lunaraha summa osas muutunud viimasel ajal väga tundlikuks. Eriti ei soovita avalikustada selle suurust, kuna kardetakse, et suuremate summade maksmisel tõusevad lunaraha nõuded ka kõrgemaks. Ehk on see juba antud juhul juhtunud. Sellest on tingitud ka vasturääkivused lunaraha suuruses.

IMB (International Maritime Bureau) andmetel on hetkel piraatide käes umbes 8 laeva ning 140 meremeest.

One thought to “Itaalia puksiir vabastatud piraatide poolt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.