WATERGATE regatt, avamerepurjetaja küpsuseksam, finisheerib täna

1. grupi jahtidest on 144 nm pikkuse regati finishijoone ületanud Bering, Premium, AudiSport, Ladybird ja Forte. 3. grupist jõudis esimesena üle liini Pärnu jaht Georg. Võistlusjuhi Joel Kukk'i sõnul pole korrigeeritud aegu veel arvutatud.

“Neljapäeva hommikuks Läänemerele jõudnud madalrõhkkond tõi kaasa paraja tormi, mis ei lubanud meil võidusõitu plaanis olnud ajal alustada,” rääkis Pärnu jahtklubi tegevjuht Indrek Ilves. “Kuigi nii mõnigi kapten kippus juba neljapäeva õhtul võistlema, otsustasime, et ei saada jahte vastu ööd merele, sest Ruhnu all olid lained kerkinud juba nelja meetrini. Et ilmaprognoos lubas reede hommikuks tuule vaibumist, otsustasime distantsi lühendada ja saata mehed merele vastu päeva.”

Tuul ja laine olid mehised

Tund enne starti langetas regati kohtunikekogu jahtklubi lipumastis lehvinud stardi edasilükkamise vimpli ja võttis kohad sisse stardilaevas. Muulide vahelt välja jõudes tervitas meri nii regati ametnikke kui võidupurjetajaid priske lõunakaarest puhuva tuule ja rohkem kui ööpäeva rammu kogunud lainejõmmidega. Esimesed kaks stardigruppi pääsesid pikale mereretkele ilma suuremate apsudeta, kuid kolmanda grupi kõige pisem purjekas, Haapsalu meeste Edasi murdis masti juba paarsada meetrit pärast starti. Mere meelevalda jäänud hädaliste õnneks oli neil abi lähedalt võtta. Kui kohtunike kaater oli neljanda ja viienda grupi teele saatnud, võttis kapten Heino Afanasjev murtud mastiga laevukese sleppi ja pukseeris jahtklubi kai äärde. “Sisemine vant läks pooleks ja enne kui me midagi ette võtta jõudsime, sadas mast kaela,” rääkis Edasi kapten Koit Pauts lehemehele. “Hinnanguliselt ligi 100 000 krooni maksev uus mast tuleb meil tehasest tellida ja seetõttu peame esmaspäeval Pärnust algavast Muhu väina regatist loobuma.”    Väärib märkimist, et ligi 30 aastat purjetanud kapten Pauts ja tema meeskond on senistel Watergate´i regattidel võitnud kaks esimest auhinda ja mitu teist-kolmandat auhinda.

Õhtul tuleb lustakas pidu

Regati pidulik lõpetamine ja sellele järgnev lustakas simman, kuhu on oodatud kõik meresõbrad, algab täna õhtul kell 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.