Paadimatk ümber Hiiumaa 10. etapp

Hiiu Purjelaeva Selts korraldab 10.-11. juulini 2009 arvult juba kümnenda traditsioonilise merereisi "Paadimatk ümber Hiiumaa" etapi.

Matkast võtab lisaks rohkem kui poolesajale paadiomanikule osa suur hulk merelembeseid inimesi reisijatena – tegemist on Eesti suurima omataolise merendusüritusega. Aastate jooksul on paadimatka sihtkohtadeks olnud erinevad Hiiumaa ja tema naabersaarte väikesadamad, mis ressursinappusele vaatamata kuuluvad lahutamatu osana saarelise ja merelise eluviisi juurde, olles lüliks maa ja mere vahel.

Alates 2000. aastast tehti nelja etapiga Hiiumaale ring peale, edasi külastati naabreid – Vormsit, Saaremaad ja Muhumaad. Tänavu sõidetakse külla Mandrimaale, sihiks Haapsalu ja Veskiviigi sadam. Teisel päeval jätkatakse matka Osmussaarele.

Paadimatkaga püüab Hiiu Purjelaeva Selts avalikkuse tähelepanu suunata väikesadamate arendamise vajadusele merekultuuri jätkuvust ja merematkamise võimalusi silmas pidades, pakkudes samal ajal osalejatele vahvat kogemust mitmete alustega koos merel seigelda ning hiljem nautida mõne väikesadama mõnusid või avastada enda jaoks meie mere saari.

Meeskondade registreerimine algab Suursadamas reedel, 11. juulil kell 8.00, kaptenite koosolek kell 9.00. Planeeritud start kell 10.00, eskaadriks kogunemine Hobulaiu all kell 18.00 ja saabumine Haapsallu kella 19.00st. Õhtul on kavas mitmesugust meelelahutust, tantsuks mängib ansambel, Rannarootsi Muuseum on avatud hiliste tundideni.

Laupäevase hommikusöögi järel starditakse vastavalt oma sõidukiirusele, et Osmussaarel kella 15-16 vahel maale minna ja matkajuhi saatel teha saarel üks kolmetunnine ring. Sellega on matka ametlik osa läbi. Võimalusel saab jääda Osmussaare alla ankrule, sõita öömajale naabruses asuvasse Dirhamisse või asuda koduteele.

Matka ladusamaks läbiviimiseks palume kaptenitel saata munsterroll juba enne matka Hiiu Purjelaeva Seltsile hps@hps.ee. Munsterrolli vorm ja kogu täpsem info matka kohta www.hps.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.