Riia tõrjub sadamat kesklinnast

Riia linnavalitsus kinnitas otsuse Krievu saarele sadama ehitamisest ja sellega kaubasadam peab mõne aasta pärast kesklinna lähedalt ära kolima.

Mõistlik otsus, sama teed läks hiljuti ka Helsingi, Tallinnaski söelaevu Paljassaare sadamas vähemaks jäänud. Nii Helsingi otsus kesklinna kaubasadamate kolimiseks Vuosaari kui ka Riia otsuse juures mõtlen, et kas Tallinna kesklinnas oleks võimalik Vanasadama laevade kolimine Paljassaarde? Selle üle on arutletud ja Tallinki omanikud plaane teinud, aga see idee ei ole kuhugi jõudnud.

Iseenesest oleks ju väga hea, kui kesklinna sadam oleks inimestele avatud, kui seal oleks jahisadamad ja muu linlasi ja turiste meelitav. Kas kellelgi üldse on terviklikku pilti ja infot sellest, mis Tallinna lahe sadamatega plaanis? Paraku on meil olukord selline, nagu Valner Valme kirjutas 6 aastat tagasi: Tallinn merelinn? Tallinn tsitadell. Ja kunstnike nägemus, mis oma üldsõnalisusega on paberile jäänudki: Russalka ja Paljassaare vahelise ranna-ala üldplaneering.

Riia sadama uudis nende veebilehel:  Riga City Council Approves Port Relocation from the City Center to Krievu Island.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.