Volvo Ocean Race jõudis lõpule Peterburis

Eile varahommikul said jahid 10. võistlusetapiga mäele, jõuti Peterburi. Sabas oli ka Venemaa jaht, mis enne etappi ei läbinud mõõtmiskontrolli, aga tegi sõidu teistega ikka kaasa. Etapi võitis Telefonica Black meeskond napilt Puma ees, aga ülev võidutunne on kõikidel meestel. Oktoobris alanud ümbermaailmasõidu läbitegemine on ju samuti suur võit.

10. etapi lõpus olid jahid väga tihedalt üksteisel kannul. Kel parem taktika, see ka oli eesotsas. Loe edasi siit: IT'S ALL OVER. Vaata ka videolõike – The final Tack, The Victory Parade.

Järgnevalt pilt Neeva jõel jahtide paraadilt. Klikka pildil, et näha kogu galeriid.

Neeva jõe paraad

Foto: Dave Kneale / Volvo Ocean Race, The fleet motor down the Neva river for the final parade

Üldkokkuvõttes kogus kõige rohkem punkte Ericsson 4 meeskond kogudes 114,5 punkti. Puma meeskond teine 9 punktiga maas, ja kolmandaks siis Telefonica Blue, kes jäi Pumale alla vaid 7,5 punktiga. Lühikesed vahed nii finišeerudes kui ka punktide kokkuvõttes näitavad, et tegemist on oma ala proffidega.

Ericsson 4's Torben Grael added: "It's a funny feeling because some of these guys you had never met before and you become like brothers. Now we go our own ways and it's a strange feeling. On the other hand it has been a long race. It was a very long race around the world. We are completely drained and tired so I think everyone is looking forward to a nice rest. We have had a wonderful time."

Happy faces, tired eyes.

VOR Mereblogis

VOR

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.