S/Y Martha on tagasi kodus peale 2-aastast ümbermaailmareisi

Eile, 24. juunil, kogunesid inimesed keskpäeval Orjaku sadamasse Hiiumaal, et vääriliselt vastu võtta kaks aastat tagasi teele asunud ümbermaailmareisijad.

Rahvas hakkas kogunema sadamasse juba peale kümmet hommikul. Ilm oli fantastiliselt ilus ja päikeseline. Sadamas oli kohti küll, kus oma aega seni surnuks lüüa: laudtee muulini ja kivine rada muuli otsa, päikese eest varju andev suur valge telk, vanad paadid, mida uudistada, kohtumine vanade tuttavatega jpm. Mida lähemale aeg keskpäevale jõudis, seda rohkem rahvast sadamasse tuli. Kas seal nii palju rahvast koos on kunagi käinud, kes teab. Igatahes oli seekord põhjust tulla küll.

Kell 12.05 sõitis Martha sadamasse sisse ning vastuvõtvatelt kaatritelt kostus tervitussignaale. Uhkelt ja lippude lehvides libises 10-aastane purjelaev pealtnägijate silme all mööda vett väärikalt oma kohale, kust 2 aastat tagasi teekonda sai alustatud.

martha.jpg

Martha järel sildus Orjaku sadamas viimast saatnud Ruhnu jahta Runbjarn.

martha2.jpg

Muusikat saabunute auks mängis Audru Jõelaevanduse Punt, mis on üks väga vahva seltskond. Soojalt soovitan muretseda endale pundi viimane plaat "Kalad ja Moos". Omal kodus olemas ning ka pundimeeste autogrammid peal.

Rohkem pilte Orjaku sadamast ning vastuvõtust leiab siit: Flickr.com/kopamees.

Loe Mereblog'i ka teisi postitusi S/Y Martha reisist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.