VOLVO OCEAN RACE jõuab Läänemerre

Täna Eesti aja järgi kell 1400 startisid Volvo Ocean Race'i jahid Marstrandis 9. võistlusetapile, Rootsi läänekaldal. Lähitundidel sisenevad jahid Taani väinadesse, et suunduda Läänemerre. Võistlusetapp kestab 16. juunini, kui jahid jõuavad Stockholmi.

Praegu juhib turvalise edumaaga jaht Ericsson 4. Teine koht on ilmselt regati lõpumiilideni veel lahtine.

Ümber maailma võistu purjetamine toimus esimest korda 1973. aastal (nimeks Whitbread Round the World Race) ning osales 17 meeskonda seitsmest riigist. 1998. aastal asus võistlust  toetama Volvo ja nii sai võistluse uueks nimeks Volvo Ocean Race. Volvo Ocean Race 2008-2009 algas Hispaanias Alicante sadamas 11. oktoobril 2008 ja kokku läbitakse 37 000 meremiili ümber planeedi.

Eelmisel aastal alanud Volvo Ocean Race jõuab Stockholmi ülehomme. 10. etapi start toimub 25. juunil kell 1400 ja finiš on 27. juunil Peterburis. Seega 26. juunil saabuvad võistlusjahid Soome lahte.

VOR 2009 

Foto: Flickr.com

Kümnest meresõiduetapist ja seitsmest sadamates toimuvast võistlusest võtab osa 8 meeskonda, igaühe koosseisus on 10 meremeest ja üks "kroonik". Esimest korda võistluste ajaloos peatuti ka Aasias, külastati Cochini (Indias), Singapuri ja Quingdaod (Hiinas). 

Volvo Ocean Race'ist ka Eesti keeles: Volvo Truck VOR.

MEEDIATSENTER

—————————————————————————————

VOR 2009 LEG 9

Loe lisa: VOR

Stockholm

Санкт-Петербург  

VOR TV

VOR Google Earth

Otseülekanded

Tehnikamaailm

Navigaator

 

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.