Purjelaev Martha jõuab koduvetesse

Täna varahommikul, 05.06.2009, saabus ümbermaailmareisil olev purjelaev Martha Elbe jõe suudmesse, et alustada Kieli kanalist läbisõitu. Mõnede tundide pärast on Martha meeskond koos oma alusega taas koduvetes Läänemerel. Põhjameri on seljataga.

Martha meeskond alustas oma ümbermaailmareisi ligi 2 aastat tagasi. Jaanipäevaks loodetakse olla kodusadamas Orjakul, kust tunamullu reisi alustatigi.

Hillar kirjutas mulle viimati Doveri sadamast.

Tänud Sulle, et jaksad meie rännakut jälgida. Plaanime homme siit startida ja ilmaomade ning Looja soosingul tahaksime ühe soojaga Brunsbüttel´isse (Kieli kanali Elbe-poolne ots) välja purjetada.
Tunnistan ausalt, et ootan end koju. Otsad plaanin kinnitada Tuletorni kais 24. juunil ehk täpselt 2 aastat pärast nende andmist. Loodan nende soovidega ikka Looja heatahtlikkuse peale.

Hoiame ühendust.
Mereliselt
Hillar

MARTHA

Rännumehed on päris huvitavas olukorras, 2 aastat tagasi kui läksid, oli meil lust ja lillepidu, tarbimishullus ja mammonakummardamine hoos. Mäletan Hillari sõnumeid ja kirju, kus kirjutas, miks läheb. Ära tarbimishulluse kultuse ja kiire elutempo juurest. Nüüd jõuavad tagasi hoopis teise Eestisse, mil tarbimispidu on lõppenud ja inimesed otsimas raha asemel uusi või vanu ja unustatud väärtusi. Kas mitte seda ei läinud nad oma reisil otsima? Ja toovad meilegi. 

Jälgi Martha kodule lähenemist siit: marthaworldcruise.com. Vaata ka kaardilt. Loe lisaks Martha kohta teisigi lugusid: LINK. Orjakust lahkumisest 2 aastat tagasi loe siit: LINK.

delfiinide eskort

Fotod: marthaworldcruise.com

Marthat tervitatakse kodusadamas peoga.

Martha ja Hillar Kukk

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.