Eesti meistriteks jääpurjetamises tulid Vaiko Vooremaa ja Karen Lepik

Sel nädalavahetusel, 7.-8. veebruaril peeti Pärnumaal Audru vallas Valgerannas jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused. DN klassis pälvis võidu valitsev Euroopa meister Vaiko Vooremaa, alla 17-aastaste Ice Optimist klassis kindlustas tiitli Karen Lepik.

Vaiko Vooremaa

Fotol: Jääpurjetaja Vaiko Vooremaa võitis oma järjekordse Eesti meistritiitli.

Kahe päeva jooksul peeti DN võistlusklassis kokku kuus sõitu ning Ice Optimist klassis viis sõitu. Laupäeval pidas sõite kinni tuulevaikus ning jääle said vaid DN-klassi jääpurjetajad, kes pidasid ühe sõidu. See-eest pühapäeval võimaldas 6-7 m/s puhuv tuul pidada mõlemas klassis võistlusjuhendis määratud päevamaksimumi ehk viis sõitu.

DN-klassis tuli Eesti meistriks Vaiko Vooremaa, kes võitis kõik kuus sõitu ning kogus 5 punkti. Jaanuari lõpus oma karjääri jooksul neljandat korda Euroopa meistriks kroonitud Vooremaa rääkis, et tundis end võistlussõitudes kindlalt. „Vorm oli veel EM-i ajast hea ning üllatusi selles osas ei oodanud," lausus tšempion. „Ilmastikuolude osas ei saa samuti nuriseda – laupäeval oli küll vaikne, ent täna oli tuul parem, keskmise tugevuse skaalal pigem tugevamal poolel. Jää oli veidi pudru moodi, ent siiski hea, et vihma ei sadanud. Rada ei olnud väga kiire, aga olengi ise alati pidanud oma õrnaks kohaks kõva rada kõva tuulega. Oma parimad etteasted olen teinud vaikses kuni keskmises tuules, aga väga loodan, et mu sooritused kõvemas tuules on ka paranenud. Täna võis mu kiirus ulatuda kuskil üle 80 km/h."

Hõbemedali sai Agu Tomingas 12 punktiga, pronksiomanikuks kuulutati vaid 18-aastane Karl-Hannes Tagu 15 punktiga, kellel on jaanuaris St. Peterburis peetud EM-ilt ette näidata ka Euroopa juuniorite karikas. Tagu sai ka Eesti meistritiitli juuniorite arvestuses, juuniorite hõbemedal kuulus üldarvestuses seitsmendaks tulnud mullusele juuniorite maailmameistrile Jaan Akermannile 33 punktiga ning pronksmedal kokkuvõttes üheksandaks platseerunud Hardi Lauritsale 45 punktiga. DN-klassis võistlesid 20 meest, neist 11 juuniorit.

Alla 17-aastaste võistlusklassis Ice Optimist tegi puhta töö Karen Lepik, kes võttis võidud kõigis viies sõidus ning saavutas 4 punktiga Eesti meistritiitli nii üld- kui tüdrukute arvestuses. Hõbemedal kuulus Johannes Puusepale 8 punktiga ning pronksi sai Johanna Saareke 12 punktiga. Tüdrukute arvestuses kuulus Saarekesele hõbemedal ning Lisanna Unt, kes kokkuvõttes sai 6. koha, tuli pronksmedalile 21 punktiga. Ice Optimistis võistlesid 10 noort, neist neli tüdrukud.

Tulemused: http://www.puri.ee/web/….

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.