Eesti Jahtklubide Liidu presidendiks valiti tagasi Jüri Käo

Eesti Jahtklubide Liit tegi Liidupäeval kokkuvõtted 2008. aasta hooajast, kinnitas juhatuse töö kokkuvõtted aastatel 2004-2008 ning valis alaliidu uue juhatuse ja presidendi.

ejl-juhatus.jpg

Fotol (vasakult): Eesti Jahtklubide Liidu uus juhatus Toomas Tõniste, president Jüri Käo, Marko Lilienthal, Egon Mats, Andrus Poksi ja Jaan Alver. Fotolt puudub Krista Kruuv.

Eesti Jahtklubide Liidu uue juhatuse liikmed on Krista Kruuv, Egon Mats, Toomas Tõniste, Jaan Alver, Marko Lilienthal, Andrus Poksi ja Jüri Käo, juhatuse esimehena on Jüri Käo ühtlasi alaliidu president.

Senine juhatus kooseisus Krista Kruuv, Egon Mats, Toomas Tõniste, Jaan Alver, Marko Lilienthal, Ahto Altjõe ja Jüri Käo tõi nelja-aastase ametiaja ühe olulisema sammuna välja koondise loomise noorte- ja olümpiapurjetamises. „Purjetajate motivatsioon, rahastamine ja väljavaated rahvusvahelisele edule on võrreldes 2005. aasta eelse ajaga paranenud. Nelja aasta jooksul on koondisse pääsemine olnud suhteliselt avatud suurele arvule purjetajatele, kuna tegemist on väga noore põlvkonnaga (enamuses noored ja juuniorid) ja paljud on alles kujunemisjärgus sportlased, kelle motivatsiooni on hoitud kõrgel. Mitmete klubide juhtivad treenerid on saanud kogemusi ja teadmisi treeninglaagritest ja võistlustel osalemisest, mis omakorda on kindlasti tõstnud klubilise tegevuse teadlikkust ja eesmärgikindlust, see omakorda on taganud paremad väljavaated järelkasvu pealetulekule erinevatest klubidest," seisab juhatuse kokkuvõttes.

Aastatel 2005-2008 võitsid Eesti purjetajad kokku 10 MM ja EM medalit ning jääpurjetajad pälvisid samuti 10 tiitlivõistluste medalit. 2008. aasta olümpiaregatile Qingdaos Hiinas lunastasid pääsu kaks Eesti purjetajat: Deniss Karpak ühemehepaadil Laser ja Johannes Ahun purjelaual RS:X.

2005. aastal alustati Eesti karikasarjaga olümpia- ja noorteklassidele, mis alates 2007. aastast kannab Samsung Eesti Karika nime. 2008. aastal peeti noorte- ja olümpiaklassides kokku viis karikasarja suurregatti, mille korralduslik tase on võrreldav rahvusvahelise standardiga. Samal aastal alustas Eesti Jahtklubide Liit lisaks avamere karikasarjaga, samuti sai alguse Match Race võistluste korraldamine. Maailma ja Euroopa tiitlivõistlustest on Eestis nelja aasta jooksul toimunud 470 klassi juunioride EM 2005. aastal; Ice-Optimist ja DN klasside noorte ja juunioride EM ja MM Pärnus ning Zoom8 klassi juunioride EM 2006. aastal; purjelaua Formula klassi juunioride ja naiste MM ning Monotüüp-XV klassi EM 2007. aastal.

Samuti lansseeris Eesti Jahtklubide Liit tänavu uue telesaadete sarja purjetamisest, mis annab ülevaate Samsung Eesti Karika võistlusetappidest olümpiapurjetamises ja noorteklassides ning Eesti Avamere Karikast. Saated on läbi hooaja eetris Kalev Spordi kanalil.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.