Eduard – meremees ja pinksimeister

Järgnev meremehelugu on linti võetud Agu poolt: 

Kui Eduard lõpetas külmutusmehhaanikuna kilukooli 1970. aastal, siis suunati ta koos poole tosina grupikaaslasega Kaliningradi oblasti ookenikalurite laevadele tööle. Mingite seikade tõttu ei saanud Eduard välissõidu viisat ja tal tuli leppida nn teise viisaga, millega võis ujuda suurel ookeanil aga kaldale ei lubatud.

Nigelavõitu viisa tõttu tuli Eduardil töötada SRTR-tüüpi laevadel, väikestel külmutustraaleritel. Nii teenis Eduard Pionerskis asuva laevastikukontori alustel. Meeskonnna suurus oli SRTR-il 17 inimest, Eduard seal sees siis kui "külmavana", avraali ajal madruse või traalmesitri eest, vabavahis kinomehhanik. Hea füüsilise toonus ja lahe meel aitasid tal läbida mitmesuguseid imelikke olukordi. Paariaastase mereelu järel tuli Eduard Eestisse ja asus majandis tööle energeetikuna, pereelu nõudis sellist muutust.

Lindile jäänud jutu rääkis Eduard kilukooli grupikaaslastele 2007. aasta suvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.