Melges 24 klassi Eesti meistriks tuli Tõnu Tõniste juhitud Lenny

Sel nädalavahetusel, 27.-28. septembril Pirital toimunud Melges 24 rahvusvahelise klassi jahtide Eesti lahtistel meistrivõistlustel võtsid nelja Eesti ning üheksa Soome meeskonna seast kolmikvõidu eestlased.

Tõnu Tõniste roolis Lenny meeskonna koosseisus Kalev Tanner, Maiki Saaring, Ants Haavel ja Andres Rohtla kindlakäeliselt Eesti meistriks ülekaaluka 8 punktiga. Tiitlivõitu korranud Lenny'le kuuluvad ka Soome meistritiitlid aastatest 2007 ja 2008, 2007. aasta amatööride Euroopa meistritiitel ja 2006. aasta amatööride maailmameistritiitel. Eesti lahtiste meistrivõistluste hõbemedali sai Zuxu Peter Šaraskini juhtimisel 19 punktiga ning pronksmedal kuulus Rock City tiimile Tiit Vihuliga tüüris samuti 19 punktiga.

Eesti lahtistel meistrivõistlustel, mis tähistasid ühtlasi Finnish Ranking sarja ja Nordic Ranking sarja viimast ja otsustavat etappi, selgitati võitjad kahe päeva jooksul seitsmes sõidus. Regatti vürtsitasid tuuleolud – kui laupäeval oli vaiksem, 4-6 m/s puhuv tuul, siis pühapäeval mängis purjetajatega 7,5-10 m/s pagiline tuul. See sai saatuslikuks soomlaste jahile Miinakissa IV, kellel katkes viimases sõidus vahetult enne viimast märki ahterstaak ja siis murdus ka mast.

Regatti toetavad LHV, LTT, Thore ja Atlandia Ehitusgrupp. Võistlused korraldas ESS Kalev Jahtklubi ja E4 koostöös Soome-Eesti Melges 24 Laevastiku ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Reedel toimus Pirital ka esimene suurema koosseisuga koosolek, kus arutati tähtsamaid teemasid seoses 2010. aasta augustis Tallinnas peetava Melges 24 klassi MMiga. Kohtumisel otsustati võistluste kuupäevad ning määratleti vastutusalasid ja tegevusi. Kohal viibis ka suurte kogemustega MMi koordinaator Fiona Brown, kes jäi nädalalõpuks Piritale vaatlema Eesti meistrivõistluste kulgu ja korraldust, andmaks hinnangu ja teha ettepanekuid MMi korralduse jaoks. MMi peakorraldajaks on ESS Kalev Jahtklubi koostöös Soome Melges 24 Liiduga.

Tulemused: http://www.kjk.ee/upload/….pdf

Fotod: http://picasaweb.google.com/KalevJK/Melges24…

Lenny1

Lenny2

Lenny Tõnu Tõnistega roolis kindlustas ülekaalukalt Eesti lahtiste meistrivõistluste võidu.

Soomlaste Miinakissa IV murdis masti

Soomlaste Miinakissa IV murdis viimases sõidus vahetult enne viimast märki ahterstaagi ja masti.

Lisainfo:

ESS Kalev Jahtklubi
www.kjk.ee

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.