Nädalavahetusel toimub Pirital järjekordne meeleolukas võidupurjetamine

Laupäeval ja pühapäeval on kõik oodatud kaasa elama seltskondlikule A. Le Coq Sügis Sailing Challenge'i teisele purjeregatile. Professionaalsete purjetajate kõrval võtab võistlusest osa ka tuntud seltskonnategelasi – teiste hulgas laulja Koit Toome. Regatti on võimalik jälgida otse merelt, spetsiaalselt võistluse ajaks väljuvalt jahilt.

„Tervislik mereõhk ja meeleolukas võistlus on vahva võimalus alanud sügise tervitamiseks. Kaasa tuleks võtta vaid soojad riided ja hea tuju," lausus Tallinna Jahtklubi liige ja purjetamisõpetaja Alar Volmer. „Sügis Sailing Challenge'i võistlustesarja puhul ei ole kindlasti tegemist surmtõsise spordivõistlusega. Pigem on see meelelahutuslik elustiiliüritus, millele on lisatud kerge tervislik sportimisvõimalus ja fantastiline merevaade."

A. Le Coq Sügis Sailing Challenge'i teine, Jeantex Regatt toimub 27. – 28. septembril Tallinna lahel, Pirita ranna lähistel.

Mõlemal päeval läheb arvesse 4 sõitu ilma mahaviskamiseta, ümberistumisega. Lühiraja sõidud kestavad ca 30 minutit. Kahes alagrupis osaleb kokku 12 võistkonda.

Laupäeval algavad eelsõidud kella 10-st, finaalsõidud toimuvad pühapäeval kell 10:00 jal 14:00.

„Püüdsime osavõtjatele luua kõik võimalused lahedaks võidukihutamiseks – ei ole ju paremat harjutamisvõimalust kui võistlemine!" sõnas Alar Volmer. „Seekord antakse võistlejatele korraldajate poolt kasutada BluSail24 jahid. Lisaks leiame huvilistele alati koha mõnes võistkonnas, kui endal ei õnnestu täit võistkonda kokku panna."

Tuntumatest purjetajatest võtavad seekordsest võistlusest osa noored naispurjetajad Anna Pohlak (Eesti noorte meister) ja Merit Kaal; Andres Laul (jääpurjetamise Euroopa meistrivõistluste hõbemedaliomanik), Arvo Eller (esimene eestlasest juunioride maailmameister), kelle meeskonnakaaslaseks teist regatti purjetav laulja Koit Toome.

Pealtvaatajaid viivad merele purjetamisfirma SAILING.EE jahid. Jahisõidule on vajalik ette registreeruda e-mailil janneli@sailing.ee.

Pooleteist tunnise meresõidu hind on 60.-eek/1 koht, jahid väljuvad TOP sadamast mõlemal päeval 10.00, 11.30, 13.30, 15.30

Ajakava:

Laupäev, 20. september

• 10.00 Esimene eelsignaal 1. grupile
• 14.00 Esimene eelsignaal 2. grupile

Mõlemast grupist 3 paremat saavad A-finaali.

Pühapäev, 21. september

• 10.00 Esimene eelsignaal, A-finaal
• 13.00 A-finaali autasustamine
• 14.00 Esimene eelsignaal, B-finaal
• 17.30 B-finaali autasustamine

Korraldaja: SAILING.EE Toetajad: A.Le Coq, New Balance, X-yachts, Puhastaja Kaubamaja, Garmin, TOP Restoran, Saunabuss, Navigaator, Kala Ruudus, Jeantex.

Lisainfo ning ajakirjanike registreerimine jahile telefonil 5333 1117 või emailil alar@sailing.ee.

Jahisõidu graafik on paindlik, olemas kaater millega merele viia ja tuua neid, kelle ajagraafik ei võimalda täispikka merepäeva.

Powerhouse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.