Täna algavad Pirital Melges 24 klassi Eesti lahtised meistrivõistlused

Sel nädalavahetusel, 27.-28. septembril kohtuvad Melges 24 rahvusvahelise klassi jahid Pirital, kus peetakse Eesti lahtised meistrivõistlused, mis on ühtlasi Finnish Ranking sarja ja Nordic Ranking sarja viimane ja otsustav etapp.

Võistlemas on 13 meeskonda, neist 4 Eestist ja 9 Soomest. Peamised favoriidid on tiitlikaitsja Tõnu Tõniste juhitud Lenny, kellele kuuluvad ka Soome meistritiitlid aastatest 2007 ja 2008, 2007. aasta amatööride Euroopa meistritiitel ja 2006. aasta amatööride maailmameistritiitel, ning soomlaste Sun Sailing One Sami Ekbladiga roolis.

Kahe päeva jooksul on plaanis pidada seitse sõitu, neist laupäeval neli ja pühapäeval kolm. Laupäeval antakse esimene start kell 12 ning pühapäeval kell 11. Meeskonnad võistlevad 4-5-liikmelistena, sõltuvalt maksimaalsest lubatud meeskonnakaalust 360 kg jahi kohta.

Regatti toetavad LHV, LTT, Thore ja Atlandia Ehitusgrupp. Võistluse korraldab ESS Kalev Jahtklubi ja E4 koostöös Soome-Eesti Melges 24 Laevastiku ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

Reedel toimus Pirital ka esimene suurema koosseisuga koosolek, kus arutati tähtsamaid teemasid seoses 2010. aasta augustis Tallinnas peetava Melges 24 klassi MMiga. Kohtumisel otsustati võistluste kuupäevad ning määratleti vastutusalasid ja tegevusi. Kohal viibis ka suurte kogemustega MMi koordinaator Fiona Brown, kes jääb nädalalõpuks Piritale vaatlema Eesti meistrivõistluste kulgu ja korraldust, andmaks hinnangu ja teha ettepanekuid MMi korralduse jaoks. MMi peakorraldajaks on ESS Kalev Jahtklubi koostöös Soome Melges 24 Liiduga.

NB Meedial on võimalik jälgida võistlusregatti merel. Koha broneerimiseks andke palun oma soovist eelnevalt teada (Piret Salmistu, tel 50 77 217).

lenny.jpg

Lisatud fotol: Jaht Lenny võistlemas eelmisel nädalal Tallinnas Pirital peetud rahvusvahelisel Melges 24 klassi Soome edetabeli seitsmendal ehk eelviimasel osavõistlusel Finnish Ranking 7, mille meeskond ka võitis.

Lisainfo:

ESS Kalev Jahtklubi
www.kjk.ee

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.