Nädalavahetusel võtavad Pirital mõõtu Eesti parimad purjetajad

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Tallinna lahel ja Pirita jõel kaks kaasahaaravat purjeregatti, kus jõudu ja oskusi mõõdavad nii tipptegijad olümpiaklassist kui tuntud inimesed avamerejahtidelt. Pealtvaatajatel on võistlusi võimalik jälgida Olümpiapurjespordikeskuse sadamast ning samast kohast Tallinna lahele väljuvatelt jahtidelt.

„Nädalavahetusel toimuvad Pirital kaks täiesti erinevat purjeregatti," lausus Tallinna Jahtklubi liige ja purjetamisõpetaja Alar Volmer. „Võistluste korraldajad on lisaks purjetamise kui tervisliku spordiala tutvustamisele endale eesmärgiks seadnud ka Eesti parimate purjetajate tutvustamise ning muutnud võistluste jälgimise pealtvaatajatele võimalikult kättesaadavaks."

A. Le Coq Eesti Meistrivõistlused Lühirajapurjetamises toimuvad Tallinna lahel, Pirita ranna lähistel ja võistluse jälgimiseks pakuvad korraldajad välja võimaluse jahiga merele pääsemiseks. Võistlussõidu kestvuseks orienteeruvalt 30 minutit ja kahel päeval peetakse kokku 20 sõitu.

Võistlejad on jagatud kahte gruppi. Eelsõidud algavad laupäeval kell 10.00, finaalsõidud pühapäeval kell 10 (B grupile) ja kell 14 (A grupile). Autasustamine toimub Pirita TOP Restoranis orienteeruvalt kell 18.00.

„A. Le Coq Eesti Meistrivõistluste Regati omapäraks on see, et osalejatele antakse jahid korraldajate poolt ning esmakordselt pääsevad üksteisega jõudu proovima nii tipptegijad olümpiaklassidest kui ka tuntud inimesed avamerejahtidelt," sõnas Alar Volmer.

LIVIKO Regatt „Suured väikestel" toimub laupäeval Pirita jõel. Praegused ja endised tipp-purjetajad võistlevad noorteklassi jahtidel „Optimist". Võistlus on hästi jälgitav Olümpiapurjespordikeskuse sadamast. Tuntuimaks osalejaks Kalev Vapper.

Regattide nimekamate osalejate hulgas on ka hetke Eesti Laser klassi paremikku kuuluvad Argo Vooremaa ja Kaarel Kruusmägi, olümpiaklassi 49er tipptegija Tõnis Haavel, mitmekordne maailmameistrivõistluste medalimees klassis x-99 Peeter Sarashkin, maailmameister X-99 klassis Jaak Jõgi, Eesti kiireima jahi Audi Sport Sailing Team roolimees Juss Ojala, paljude avamere rahvusvaheliste regattide võitja Lady Bird roolimees Erki Melts. Nende tugevuse panevad proovile NL meister Eiki Keert, Läti esindaja Gatins Auda ja teised.

Pealtvaatajaid viivad merele purjetamisfirma SAILING.EE jahid. Jahisõidule on vajalik ette registreeruda e-mailil janneli@sailing.ee.

Pooleteist tunnise meresõidu hind on 100.-eek/1 koht, jahid väljuvad TOP sadamast mõlemal päeval 10.00, 11.30, 13.30, 15.00

Liviko Regati „Suured väikestel" korraldab Kalevi Purjetamiskool

Kontakt: Mart Meiel, Kalevi Purjetamiskooli direktor, GSM 596 6155

A. Le Coq Eesti Meistrivõistluseid korraldab Eesti Match Race Liit.
Kontakt: Heiko Eesalu, Eesti Match Race Liidu direktor, e-post: heiko@matchrace.ee

Lisainfo:

Alar Volmer – Tallinna Jahtklubi ja Tallinna Kalev Jahtklubi liige
e-mail: alar@sailing.ee
GSM 53 33 1117

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.