Loksa laevaremonditehas vahetab omanikku?

Kodulinna laevatehas on taas uudistesse sattunud. 01 septembri Lloyd's List kirjutas:

LOSS-making Odense Steel Shipyard has placed Loksa Shipyard in Estonia up for sale, as the beleaguered Danish group dispenses with  non-core businesses to focus on its main shipbuilding activity.

However, Odense managing director Finn Buus Nielsen said that after the sale of Loksa the company would be “down to a base level” of operations.

Further redundancies are not expected to be required within the group in the near-term given the level of the order-book for the next 18 months.

Loksa Shipyard, which became part of the Odense family in 1994, has a workforce of about 700 people and is a leading manufacturer of hatch covers, while also producing steel structures and components. Mr Nielsen said Loksa has an order-book stretching about 18 months ahead, with the parent accounting for “somewhere between 80% and 90%.”

Sama päeva Äripäevast võis juba lugeda, et BLRT on huvitatud Loksa tehase ostust.

Kui kunagi sai tehas hakkama oma töötajatega Loksa alevikust, siis hiljem hakati tooma töölisi sisse teistest Eesti linnadest. Enamus saabus alevikku Ida-Virumaalt. Hiljem tuli neid juurde Ukrainast, head keevitajad. Milline olukord seal hetkel on, seda ei tea. Pole ammu suhelnud inimestega. Need tuttavad, kes seal töötasid varem, on nüüdseks leidnud uue töökoha.

Tendents kippus olema selline, et värskelt kooli lõpetanud venelane suundus tööle laevatehasesse. Eesti noored soovisid ikka pealinna minna. Pidin ühte sõpra päris pikalt "seepima", et ta ei asuks tööle tehasesse. Kartsin, et ta sinna jääbki, tervise tuksi keerab ning lõpuks oma eluga rahul pole. Nüüdseks on A'l pikk töökogemus välismaalt, palju reisinud, eesti ja inglise keel suus ning olukorraga rahul.

Sõnumitooja.ee:

80-ndatel aastate alguses valmis Loksal lihtritehas, mis liideti laevaremonditehasega, 1992. aastal muudeti Loksa Laevaremonditehas riiklikuks aktsiaseltsiks. Alates 1994. aastast kuulub Loksa laevatehas Taani kontsernile A.P. Moeller Group ning kannab nime Loksa Laevatehase AS ehk Loksa Shipyard Ltd.

Eelmisel aastal oli uudis meedias, et Loksal hakatakse valmistama lisaks lihtritele ja trümmiluukidele ka pontoonvundamente ujuvmajade jaoks. Tehase toodangu kohta leiab infot nende kodulehelt. Muu toodangu all on pontoonid ka ära mainitud.

Varem sai ennast Loksa linna tegemistega kursis hoitud Sandri blogi kaudu. Hetkel on ta kuidagi vaikseks jäänud…

Foto leitud Flickr'ist.

One thought to “Loksa laevaremonditehas vahetab omanikku?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.