2 thoughts to “Eesti Mereakadeemia uuendas kodulehte”

  1. Jah, eks Mereakadeemia koduleht ole algusest peale probleemne laps olnud. Aga olgu siin toodud väike ülevaade nimetet kodulehe sünnist. Kõige esimene versioon valmis mu mälu järgi aastal 2000 ja teostuse autoriks oli toona teise kursuse tüürimees Marek Kotsulim, kellega koos nende ridade kirjutajaga üliõpilasesinduse (ehk siis ka edustuse)liikmetena üritasid ajal, mil vist iga kolkaasutuski oli internetiseeritud ja kodulehega, selgitada istuvale rektorile Veegenile sarnase sammu vajalikkust. Ega see lihtne olnud, sest lisaks Veegeni “taiplikkusele ja ettevõtlikkusele” olid veel sellised lahedad tüübid gerontokraadid nagu haldusrektor Juhan Sööl ja arvutikeskuse peaspets Tiit Taveter. Kes nendega samal ajal seal asutuses õppisid-töötasid, teavad, millest räägin. Ja teadmiseks, siis oli ses asutuses vaid paar telefiniliini ja modemi vahendusel toimivat üliaeglast internetiühendust, mida ei tohtinud ainuski kadett kasutada. Praegu seal vist Wifi kõikjal olemas. Aga see leht sündis ja sai eelkäijaks tänasele. Mingit tasu ei saanud vist keegi. Ettevõtmise kogu eelarve piirdus ühe-kahe vastava programmi soetamisega, mille akadeemia kinni maksis. Muide, üliõpilasesinduse kaudu tegime seal raha eest isegi reklaami, kui Hansapanga bänner esilehel vilkus. Teenisime sellelt tervelt 3000.-EEK-i.

  2. Kaimol täitsa hea mälu. Nii ta oli jah valiti ju esimesel kursusel sinna üliõpilas esindusse ..

    Endal polnud arvutusmasinatki aga oli huvi HTML keele vastu ja siis tuli ju mingi eesmärk seada, kuna EMKH’l kodulehte ei olnud siis saigi niismaa huvi ära kasutada ja nii see esimene leht sündsiki http://www.hot.ee/maracad oli esimene doomen hoti serveris päris mitu head aastat enne kui oma server üles putitati.

    Kuid hiljem avastas ka juhtkond et imkombel oli 80% sisseastujaid info leidnud netist :))))

    Siis tuli juba väike töölevõtu leping EMA poolt ja sai asjaga tõsisemalt tegelema hakta. … Jah lahedad ajad olid .. :DD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.