Pekingis tuleb erakordne purjeregatt

Pekingis Qingdaos on olümpiaregatt nii põhjalikult ja hiilgavalt ette võetud, et pälvis hüüdnime "Qingdao stiil".

Purjetajatele ehitati esmakordselt auhindamis-tseremooniaks veest kerkiv poodium. Samuti rajati kaldale pealtvaatajate tribüün, millele 53 357 piletit oli pühapäevaks müüdud ning mida ajaloos varem pole tehtud, vahendas Pekingi Olümpiamängude ametlik koduleht. Lisaks 640 publikukohta kuuel laeval, mis kõik välja müüdud.

Regatti segav mererohi on juba koristatud, mõned treeningud aga ära jäänud vähese tuule tõttu.
"Ühel päeval 1 või 2 m/sek, teisel 8," kirjeldas Eesti Laser-klassi purjetaja Deniss Karpak kohalikke olusid.
"Purjetamine on unikaalne spordiala, mida mõjutab palju kliima ja keskkond," kinnitas omakorda kõrge Olümpiakomitee ametnik Wang Haitao, kes ka linna avalikkussuhete eest hea seisab. "Igatahes on valitsus juba ettevalmistanud kiired meetmed, et üritus sujuvalt ja edukalt kulgeks, ilmast olenemata," lisas ta. Räägitakse, et lennukite ja kahurite abil pidavat saama tuuleolusid muuta.

Eestlased, Johannes Ahun RS:X klassis ja Karpak, alustavad võistlussõite Kollasel merel 11. ja 12. augustil. Nende klasside alused ja purjed on loosi järgi kohapealt saadud.Teised olümpiaklassid pidid ise oma paatidega tulema, 201 paati ja 100 000 ühikut purjetamisvarustust kokku juuli lõpu seisuga.

Augusti alguseks oli kohal 50 meeskonda ja 374 sportlast. Eesti tiim koosneb kahest võistlejast pluss sportlasi toetavasse abipersonali kuuluvad peatreener Ott Kallas, treener Igor Trofymov ja füsioterapeut Marina Trofymova. Kõrgeim eestlasest ametnik kohapeal tegeleb mõõtmisega – Finn klassi peamõõtja on Jüri Šaraskin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.