Christofer Kalk tuli purjelaua vabastiilis juuniorite maailmameistriks

29. juulist 3. augustini Hollandi Antillidel Bonaires toimunud purjelaua MM-il tegi tipptulemuse Eesti purjelaudur Christofer Kalk, kes võitis vabastiilis alla 17-aastaste arvestuses juuniorite maailmameistritiitli.

Võistlustel peeti kokku kolm ringi, mille käigus sõitsid kõik võistlejad omavahel kolm korda läbi. Kalk sai esimeses ringis kirja teise koha ning teises ja kolmandas ringis võttis esikohad. Sõitudes sooritas purjelaudur mõlemal halsil flakasid, samuti Cana Brava ja Puneta ning finaalis maandus shove-it spocki. Kokkuvõttes kogutud 2 punkti tõidki 16-aastasele Eestimaa poisile Kariibi meres lõunamaalaste ees purjelaua vabastiili juuniorite MM-i kuldmedali ja meistritiitli. Hõbe- ja pronksmedal läksid Bonaire sportlastele Youp Schmidtile 3 punktiga ja Ezri Heymansile 6 punktiga. Alla 17-aastaste grupis võistlesid üheksa maailma paremikku kuuluvat juuniorit.

Eesti Purjelaualiit hindab Christofer Kalki saavutust väga kõrgelt. „Kui siiani on eestlased purjelaudadel tulemusi saavutanud rajasõidus, siis selline tulemus vabastiilis (freestyle) on väga positiivne üllatus. Christoferi tulemuse väärtust tõstab ka asjaolu, et tema konkurendid saavad vee peal harjutada aastaringselt, meie noormehe jaoks on see aeg piiratum. Sportlikust küljest vaadatuna on meeldiv, et Christofer näitas oma valmisolekut suurvõistlustel emotsionaalselt vastu pidada. Tema hetke arenguvõimet näitab ka see, et isegi võistluste käigus lisas ta oma "arsenali" uusi keerulisi trikke. Loodame, et Christofer sai nendelt võistlustelt uut indu harjutamiseks," ütles Eesti Purjelaualiidu peasekretär Aivar Kajakas.

Christofer Kalk alustas surfi-treeninguid 2002. aastal kümneaastasena Hawaii Expressi Purjelauakoolis, aasta hiljem saavutas ta juba esimese võidu laste Eesti meistrivõistlustel. Kalk on viimased kuus aastat kuulunud Eesti juunior-surfarite eliiti. 2006. aastal tegi Kalk kannapöörde olümpiapurjetamisest Freestyle-i suunas ning sihikindlus ja fanatism on teinud 16-aastasest noormehest Eesti ühe andekama noorsurfari.

Bonaires võistlesid kokku 52 purjelaudurit.

Juuniorite maailmameister Christofer Kalk saabub Eestisse 11. augustil kell 15.05 Amsterdami kaudu.

MM-i koduleht ja tulemused: http://www.prokidsfreestyle.com/

christofer-kalk.jpg

Lisatud fotol: Eesti purjelaudur Christofer Kalk võitis vabastiilis alla 17-aastaste arvestuses juuniorite maailmameistritiitli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.