Maarja Niinemets võitis Formula EM-il pronksmedali

Poolas Lebas 30. juulist 3. augustini toimunud Euroopa meistrivõistlustel purjelaua Formula klassis oli edukas eestlanna Maarja Niinemets, kes saavutas naiste arvestuses kolmanda koha. maarja-niinemets-autor-jaanus-ree.jpg

2008 Allegro Formula European Championship nime kandval regatil said purjelaudurid tunda äärmuslikke tuuleolusid kergest tormist tuulevaikuseni. Maarja Niinemets (Team Extreme) suutis nendes tingimustes välja sõita neli teist kohta, kolm kolmandat kohta ja neli neljandat kohta, mis andsid talle kokkuvõttes 21 punkti ning EM-i pronksmedali.

Niinemets on oma tulemusega väga rahul. „Minu trumbid on hea vastutuult sõitmise oskus ja tugevad tuuled," analüüsis sportlane.

Naiste arvestuses tuli Euroopa meistriks poolatar Marta Hlavaty 8 punktiga kaasmaalase Agnieszka Pietrasiki ees, kes kogus 15 punkti. Naisi võistles üheksa, peeti 11 võistlussõitu.

Meeste arvestuses võitis regati austraallane Steve Allen 22 punktiga, Euroopa meistriks krooniti kokkuvõttes teise koha saanud Ross Williams Suurbritanniast 22 punktiga. EM-i hõbemedali sai kolmandaks tulnud taanlane Jesper Vesterström 23 punktiga ning pronksi tugevalt alustanud, ent neljanda koha pälvinud Dennis Littel Hollandist 28 punktiga.

Meeste arvestuses oli Eesti liider Formula klassis Martin Ervin (Team Extreme) sunnitud vaatamata heale algusele katkestama võistlused vigastuse tõttu ning jäi kokkuvõttes kuldlaevastikus 56. kohale 351 punktiga. Henri Kaar (Team Extreme) lõpetas regati 46. kohal 311 punktiga, tasavägiselt kannul John Kaju (Saaremaa Surfiklubi) 47. kohal 312 punktiga. Hõbelaevastikus võistelnud Alo Lätt (Saaremaa Surfiklubi) sai 115. koha 400 punktiga ning Jaanus Ree 120. koha 420 punktiga. Mehi võistles 129, sõite peeti kokku 13.

EM-i tulemused: http://www.formulawindsurfing.org/

Lisatud fotol: Maarja Niinemets võitis Formula EM-il pronksmedali. Foto autor: Jaanus Ree.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.