Laser EM-il sai Karpak 15. koha ja Vooremaa 27. koha

Laupäeval lõppes Belgias Nieuwpoortis purjetamise Laser ja Laser Radial klasside Euroopa karikavõistlus European Trophy 2008, mille raames anti välja ka Euroopa meistrivõistluste medalid. Eestlaste parimad tulemused tulid Laser Standard klassis, kus Deniss Karpak võitis EM-i 15. koha ja Argo Vooremaa 27. koha.

deniss_karpak__fotograaf_arno_saar-2.jpgLaupäevale planeeritud viimased võistlussõidud jäid ära tormiste ilmastikutingimuste tõttu – hommikul 11,5 m/s puhunud tuul oli suunaga vastu järsule lainetusele ning pärastlõunaks prognoositi veelgi suuremat tuult – 14-15 m/s. Nii selgus paremusjärjestus eelnevalt peetud kümne võistlussõidu tulemuste põhjal.

Laser klassis võitis regati maailma esinumber austraallane Tom Slingsby, kes kogus 17 punkti. Teise koha ning ühtlasi Euroopa meistritiitli pälvis Paul Goodison Suubritanniast 25 punktiga. Kolmas koht ning EM-i hõbemedal kuulus Sloveenia sportlasele Vasilij Zbogarile 32 punktiga, EM-i pronksmedali sai üldarvestuses neljanda koha saanud poolakas Karol Porozynski 33 punktiga.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) sai 18. koha, EM-i arvestuses kuulus talle 15. koht. Karpak kogus 67 punkti ning tegi silmapaistva seeria – tema parimate tulemuste hulka kuulusid üks võit, kaks 3. kohta, 5. koht ja 8. koht, samuti kaks 15. kohta ja 17. koht. Vastavalt võistlusjuhendile läksid 25. koht ja valestart madalaimate tulemustena mahaarvamisele.

Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) võitis 34. koha ning EM-i arvestuses 27. koha. Vooremaa sai 111 punkti, sportlase parim tulemus oli 4. koht. Veel kuulusid Vooremaa tulemuste hulka 11., 14., 15., 16. ja kolm 17. kohta. Madalaimate tulemustena läksid mahaarvamisele 21. ja 38. koht. Laser klassis võistlesid kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikus kokku 144 sportlast ning EM-i arvestuses 125 sportlast, eestlased kuulusid kuldgruppi.

Laser Radial meeste klassis jõudis Jaan Akermann (Pärnu Jahtklubi) kuldlaevastikku ning sai 34. koha 140 punktiga. Hõbelaevastikus võistelnud Karl-Robert Trink (Pärnu Jahtklubi) võttis kokkuvõttes 63. koha 203 punktiga. Euroopa meistriks tuli prantslane Mathieu Frei 14 punktiga, mehi osales Laser Radial klassis 82 sportlast.

Laser Radial naiste klassis võistlesid mõlemad eestlannad hõbelaevastikus. Katri Plooman (Kalev Jahtklubi) sai kokkuvõttes 81. koha 271 punktiga, EM-il kuulus talle 74. koht. Liina Kolk (Saaremaa Merispordi Selts) tuli kokkuvõttes 90. kohale 303 punktiga, mis tõi EM-il 83. koha. Üldvõidu ja Euroopa meistritiitli võttis konkurentsitult soomlanna Sari Multala 11 punktiga. Naisi võistles Radialil 102, neist EM-i arvestuses 93 sportlast.

Purjetajate osalemist EM-il toetavad Tallinna Sadam, Samsung, Starter, Matek, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Eesti Olümpiakomitee.

EM-i koduleht ja tulemused: http://www.kycn.be/fr/laser_2008_ec_news.html

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.