32. Spinnakeri regati teisel päeval vallutasid leedukad esikolmiku

Reedel pidasid Tallinna lahel 32. Spinnakeri regati raames kolme Balti riigi Optimist-klassi purjetajad 2-4 m/s puhuvas tuules kaks sõitu, tuule vaikimise tõttu jäi ära planeeritud kolmas sõit. Võistluste teine päev oli edukas Leedu noorsportlastele, kes haarasid enda kätte esikolmiku kõik kohad.

Liidripositsiooni hoiab eelmisel nädalal toimunud Optimist klassi EM-il 12. koha võitnud Martis Pajarskas Leedust 15 punktiga, kellega võrdselt punkte on kogunud Kornelijus Pupkus. Kolmandal kohal järgneb Vejas Pajarskas 28 punktiga, sama palju punkte on hetkel kõrgeimal kohal asuval eestlasel Karl Kasel Kalevi Purjespordikoolist.

Avapäeva järel veel teisel kohal olnud Hardo Niit Saaremaa Merispordi Seltsist paikneb nelja sõidu järel 6. kohal 36 punktiga, temal tihedalt kannul EM-ilt Eesti viimaste aastate parima tulemusega – kohaga esisajas – naasnud Peeter Kask Kalevi Purjespordikoolist 37 punktiga. Esimese tüdrukuna tuleb jätkuvalt Kätlin Tammiste Rein Ottosoni Purjespordikoolist, kes asub kokkuvõttes 16. kohal 76 punktiga.

Regatt lõppeb laupäeval, mil on plaanis pidada kolm sõitu, esimene start on planeeritud kell 12.

32. Spinnakeri regatt on Optimist klassi Eesti edetabelivõistlus, kus tänavu võtavad mõõtu koguni 83 noort sportlast Eestist, Lätist ja Leedust.

Spinnakeri regati raames sõidavad algajaid Optimist-purjetajaid koondavas LHV Liigas ka 18 väikest purjetamishuvilist, kes omandavad oma esimesi võistluskogemusi.

32. Spinnakeri Regatti korraldab Eesti Optimist Klassi Liit. Spinnakeri regatt toimus esmakordselt 1976. aastal, tänavu ületab regatist osavõtjate arv esmakordselt Eesti Vabariigi ajal 100 noorpurjetaja.

Optimist-paadil õpivad purjetama lapsed, 110 erinevas riigis purjetab selles klassis üle 150 000 lapse. Ateena olümpiamängudel olid 60% roolimeestest ja 70% medalivõitjatest alustanud oma purjetamiskarjääri just Optimistil.

katlin-tammiste-autor-ott-kallas-ejl.jpg

Lisatud fotol: Kätlin Tammiste on nelja sõidu järel parim tüdruk. Foto autor: EJL.

Lisainfo:

Eesti Optimistide Liit

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.