Algab uus saatesari Eesti purjetamisest

Eesti Jahtklubide Liit lansseerib uue telesaadete sarja purjetamisest, mis annab ülevaate käesoleva hooaja Samsung Eesti Karika võistlusetappidest olümpiapurjetamises ja noorteklassides. Esimene saade on eetris Kalev Spordi kanalil kolmapäeval, 25. juunil kell 21.00 ning kordusena neljapäeval, 26. juunil kell 14.45.

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul toob uus saatesari purjespordi merelt huvilistele otse koju kätte. „Sari annab hoogsalt ja tempokalt edasi meeleolu ja sündmused, mis Samsung Karikasarjas aset leiavad, jälgib Eesti purjespordi tipptegijate sõite ja ka veel päris väikeste esimesi saavutusi. Samuti tutvustatakse lähemalt olümpia- ja noorteklasse ning sportlasi. Saatesari on mõeldud kõigile spordihuvilistele ning usume, et on huvitav ka neile, kes purjespordiga veel sina peal pole," rääkis Kallas.

Saatejuhid on olümpiamedalistid Tõnu ja Toomas Tõniste, kes kommenteerivad võistluste kulgu ja tulemusi. 20-minutilistes saadetes näidatakse põnevamaid hetki merelt, kust ei puudu kiirus, rivaalide taktikalised ülekavaldamised ning ka dramaatilised vettekukkumised. Võistlusmuljeid maalt ja merelt jagavad ka purjetajad ise.

Sarja avasaates saab näha 13.-15. juunil Saaremaal peetud Roomassaare regatti, mis tähistas Samsung Eesti Karika esimest etappi noorteklassidele. Roomassaarde kogunesid 111 noorsportlast Eestist ja Lätist, kes pidasid maha mereheitlused klassides Optimist, Zoom8, Laser 4,7, 420 ning Techno 293 purjelauad.

Samsung Eesti Karikas koosneb viiest regatist. Olümpiaklassid alustavad Samsung Karikasarja 4.-6. juulil Pirital toimuvate Viimsi meistrivõistlustega, noorte- ja olümpiapurjetajate teine etapp peetakse ühiselt 28.-31. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi Karikavõistlustel. Noorte kolmas etapp toimub 12.-14. septembril Pärnu Sügisregatil ning olümpiaklasside kolmas etapp sõidetakse 19.-21. septembril Pirital Tallinna nädala regatil. Igast etapist valmib võistluste järgselt ka hoogne telesaade, mis läheb eetrisse Kalev Spordi kanalil. Saated toodab Teipfilms koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Samsung Eesti Karika infolehekülg: http://www.puri.ee/…

nikita-rom-autor-ott-kallas-ejl.jpg

Nikita Rom Hawaii Ekspress Purjelauakoolist võitis Techno 293 klassis alla 15-aastaste arvestuses.

aksel-artus-taga-anna-pohlak-ees-autor-ott-kallas-ejl.jpg

Anna Pohlak (esiplaanil) Tallinna Jahtklubist ja Aksel Artus (tagaplaanil) Saaremaa Merispordi Seltsist heitlemas Zoom8 klassis.
Fotode autor: Ott Kallas / EJL.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.