Väinamere Liinid soovitab suvised praamisõidud planeerida varakult

Väinamere Liinid soovitab reisijatel suvel saarte ja mandri vahelisi sõite võimalusel planeerida varakult, vältida tippaegu ja kasutada www.tuulelaevad.ee ostusüsteemi.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on 2008. aasta mai- ja juunikuu nädalavahetuse reisijate ja sõidukite arv mahult võrreldav 2007. aasta numbritega. „Viimased aastad on näidanud pidevat 6-8-protsendilist kasvutendentsi, 2008 on esimene aasta, kus kasv on peatunud. Samas tööpäevadel on kasvutendents jätkuv," lisas Hiiuväin.

Ettevõte palub reisijatel planeerida võimalusel aegsasti oma sõidud ning osta sõiduautole pilet juba eelmüügist www.tuulelaevad.ee, samuti vältida tippaegu reedel alates keskpäevast saarele ja pühapäeval keskpäevast mandrile. Kui soovitud väljumistele eelmüügipileteid ei ole, saab laevale liikuda ka üldjärjekorrast. Eelmüügist müüakse ja broneeritakse kogu laevaressursist (4 laeva korral) vaid ca 30%, ülejäänud teenindatakse üldjärjekorrast, kinnitas ettevõtte esindaja.

Üldjärjekorra pileteid müüakse enamasti sadamas kõigist kassadest, kuna suur osa broneeringuid sõidavad e-piletiga otse sadamasse kassat külastamata. Hiiuväin selgitas, et sel aastal on sadamate piletikontroll ja turvameeskond varasematest suurem ning nad suunavad liiklust juba alates kassadest. „Tippajal, nelja laeva vabagraafikul, on vaja operatiivselt kogu sadamaala täita sõidukitega ja vajadusel suunatakse sõidukeid ka teistesse ridadesse kui tavaolukorras. Tähelepanelikult tuleb jälgida juhendajate märguandeid ja suunavaid viitasid piletikassade juures ja sadamaalal," kinnitas teenindusjuht.

Hiiuväin rõhutab, et sadama poole tuleks sõitu alustada aegsasti, sest suvel toimuvad sadamatesse suunduvatel teedel pindamised, mis piiravad tavapärast liikluskiirust. „Seda peavad kindlasti arvestama broneeringut omavad sõidukid, et jõuda sadamasse vähemalt 20 minutit enne reisi väljumisaega," lisas teenindusjuht.

Väinamere Liinid OÜ korraldab parvlaevaühendust mandri ning Saaremaa ja Hiiumaa vahel. Parvlaevaühendus toimub järgnevatel liinidel: Kuivastu-Virtsu (Saaremaale), Heltermaa-Rohuküla (Hiiumaale), Triigi-Sõru (Saaremaa ja Hiiumaa vahel).

Lisainfo:

www.laevakompanii.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.