Saaremaa-Ventspilsi liini avareis toimub reedel

Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferriese teatel teeb Saaremaa-Ventspilsi laevaliin avareisi reedel, 30. mail, piirkondadevahelisele koostööle kaasa aitav liin alustab juba kolmandat hooaega.

SSC Ferries juhataja Anu Lombi sõnul on Saaremaad ja Ventspilsi ühendav liin saavutanud reisijate suveplaanides kindla koha ning olemas on kõik eeldused liini ajaloo edukaimaks hooajaks.

„Eelbroneeringute arv algavaks hooajaks on tõusnud ligi kaks korda. Tänavu on nõudlus oluliselt suurenenud nii individuaalsete reisijate kui grupireiside seas, sealhulgas on suurt huvi märgata ka kooligruppide poolt, eriti eesti noorte seas. Suuresti on tõusnud soomlaste gruppide arv, aga ka leedukate ja poolakate tellimuste osakaal, ning lisandunud on uusi turismifirmadest partnereid Eestist, Lätist, Saksamaalt ja Soomest," rääkis Lomp.

Saaremaa-Ventspilsi liini uus hooaeg on planeeritud 30. maist 31. augustini. Hooaja algusest kuni 29. juunini on planeeritud kaheksa reisi nädalas. Väljumised Mõntu sadamast toimuvad kolmapäeviti ja reedeti kell 10, laupäeviti kell 8 ja pühapäeviti kell 16, väljumised Ventspilsist leiavad aset teisipäeviti ja neljapäeviti kell 10 ning reedeti ja laupäeviti kell 18. Graafik võimaldab nii pikemaid viibimisi Lätis kui ka populaarseid laupäevaseid ühepäevareise Ventspilsi. MS Scania hakkab sõitma Mõntu-Ventspilsi liinil

Alates 30. juunist kuni hooaja lõpuni toimub kümme reisi nädalas. Reisid väljuvad Mõntu sadamast pühapäeviti, teisipäeviti ja kolmapäeviti kell 18 ning reedeti ja laupäeviti kell 10, Ventspilsi sadamast teisipäeviti, neljapäeviti ja pühapäeviti kell 10, kolmapäeviti kell 8 ja reedeti kell 18. See annab eelmiste aastate graafikutega võrreldes eestlastest turistidele ka hea võimaluse osaleda arvukatel rahvaüritustel ja -pidustustel Ventspilsis, mis toimuvad enamasti laupäeviti, näiteks merefestival, linna sünnipäev, mitmed suurkontserdid.

Esimesel reisiperioodil mai lõpust 29. juunini on reisijapileti hind ühel suunal 360 krooni ning edasi-tagasi pilet 580 krooni, 6.-17. aastasele lapsele kehtivad hinnad vastavalt 220 krooni ja 390 krooni, alla 6-aastased lapsed saavad sõita tasuta. Sõidukite hinnad algavad 440 kroonist ühel suunal ja 720 kroonist edasi-tagasi marsruudil. Perepakett kahele täiskasvanule, kolmele kuni 17-aastasele lapsele ja alla 5-meetri pikkusele sõiduautole maksab 1250 krooni ühel suunal ning 1950 krooni edasi-tagasi, autopakett kuni viiele reisijale ja alla 5-meetri pikkusele sõiduautole on vastavalt 1500 krooni ja 2350 krooni.Foto NAGI's: Mõntu sadam 9

Tipphooajal 30. juunist 31. augustini kehtib reisijapiletile hind ühel suunal 420 krooni ning edasi-tagasi 670 krooni. 6.-17. aastased lapsed saavad reisida vastavalt 280 krooni ja 440 krooni eest, alla 6-aastastele on laevasõit tasuta. Sõidukipileti hinnad algavad 590 kroonist ühel suunal ja 940 kroonist edasi-tagasi. Perepaketiga on võimalik sõita vastavalt 1550 krooniga ja 2500 krooniga, autopaketiga vastavalt 1800 krooniga ja 2800 krooniga.

Ventspils on puhkajate meeliskoht ning perede- ja lastesõbralik linn, pakkudes mitmekesiseid ajaviitmisvõimalusi oma värvikate lasteparkide, omapärase lahtise veepargi, kauni liivase supelranna, vabaõhumuuseumi ja muude huvitavate atraktsioonidega. Lisaks on täiendatud ja täiendatakse lähemal ajal veelgi linna uut populaarset puhkeala, kus talvel töötab suusamägi, seikluste pargi ja muude ekstreemsete suviste atraktsioonidega.

63-kilomeetrise meretee läbib laev orienteeruvalt nelja tunniga. Mõntu sadam asub Sõrve sääre lähistel 43 kilomeetri kaugusel Kuressaarest. Ventspilsis sildub laev otse vanalinnas asuva kai ääres, kust linna südamesse jõudmiseks kulub jalgsi ligikaudu 15 minutit.

Eelmisel aastal teenindas Saaremaa-Ventspilsi laevaliin 2. maist 1. septembrini kestnud hooajal 15 622 reisijat ja 2870 sõidukit, sealjuures püstitati tänavu liini ajaloo reisijatearvu rekordnädal ja rekordkuu. 2006. aastal teenindas Saaremaa-Ventspilsi laevaliin 17.555 reisijat ja 3337 sõidukit.

Sõidugraafikud ja piletiinfo on kättesaadavad kodulehel www.sscf.ee.

SSC Ferries pressiteade
MS Scania foto: SSC Ferries koduleht
Mõntu sadama foto: Mairold Vaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.