Laeval IKLA põles masinaruum

Paldiski põhjasadama pressiteate kohaselt täna kl 13.00 märgati sadama dispetšerteenistuses merelt tõusvat suitsu. Paldiski Lõunasadamast punkerdama teel olnud punkerlaeval IKLA oli tulekahju. Laev pukseeriti Paldiski Põhjasadamasse, kus see on veel praeguseni.

IKLA Ruhnu sadamas

FOTO aastast 2007: http://ruhnlane.blogspot.com

Sadamasse saabusid politsei ja päästeteenistus. Laeva meeskonnal õnnestus tulekahju omal jõul likvideerida, kuid kahjuks sai laeva üks meeskonnaliige raskeid põletushaavu.

Paldiski Põhjasadama tegevjuhi Genadi Gretško sõnul oleks võinud halvemini minna, kui õnnetus oleks toimunud sadamast kaugemal. Gretško loodab, et põletushaavu saanud meeskonna liige vigastustest paraneb.

Gretško lisas: „Samas on selliste juhtumite puhul kohti, milles analüüsida informatsiooni liikumist. Põhjasadama dispetšerteenistus sai laevaga juhtunust ning Põhjasadamasse lootsimisest teada alles esimeselt territooriumile saabunud päästeauto meeskonnalt. Sellistes olukordades on oluline kohene reageerimine ning Paldiski Põhjasadamal on olemas kõik võimalused abi andmiseks ka juhul, kui laev oleks vajanud kaldaäärset kustutamist või reostuse lokaliseerimist."

TEKST: Mare Leiten, Paldiski Sadamate AS

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.