Karpak, Kruusmägi ja Umbid alustasid Delta Lloyd regatti

Kolmapäeval toimusid Hollandis Medemblikis avasõidud maailma edetabeli kõrgeima kategooriaga Delta Lloyd regatil. Varem Breitling Regatta nime kandnud võistlusel esindavad Eestit Laser klassis Deniss Karpak ja Kaarel Kruusmägi ning naiste 470 klassis õdede tiim Marjaliisa Umb ja Elise Umb.

Avapäeval kimbutasid sportlasi muutlikud tuuleolud, vaikse idatuule vaheldumine tugevama põhja- ja kirdetuulega nõudis purjetajatelt muutuvates tingimustes kiiret reageerimist.

Laser klassis tõusis avapäeval peetud kolme sõidu järel liidripositsioonile sloveenlane Vasilij Zbogar 6 punktiga. Kalevi Purjespordikooli sportlane Deniss Karpak sai sõitudes kirja tulemused 14, 4 ja 16 ning võistleb edasi 18. kohal 34 punktiga. Esimest aastat Laseril võistlev Kaarel Kruusmägi Saaremaa Merispordi Seltsist asub 59. kohal 88 punktiga, saades sõitudes kohad 19, 49 ning 20. Laser klassis võistlevad 118 paati.

Naiste 470 klassis asuvad Marjaliisa ja Elise Umb kolme sõidu järel 22. kohal 60 punktiga, lõpetades avapäevasõidud tulemustega 26, 16, 18. Esikoha haaras Brasiilia tiim Fernanda Oliveira – Isabel Swan 7 punktiga. Naisi võistleb 28 paatkonda.

Regatt kestab 25. maini. Laser ja naiste 470 klassis on plaanis pidada 3 sõitu päevas, medalisõit on planeeritud pühapäevale.

Regati koduleht ja tulemused: http://hollandregatta.org/2008v2/

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.