Karpak haaras Heyeres’i olümpianädala regati avapäeval esikoha

Pühapäeval Prantsusmaal alanud Heyeres'i olümpianädala regatil tegi Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool) võimsa stardi, võites avapäeval tugevas tuules peetud mõlemad võistlussõidud ning tõusis 2 punktiga 156 Laser-sportlase seast liidripositsioonile.

deniss_karpak__fotograaf_arno_saar-2.jpg

Rahvusvahelise purjetamisföderatsiooni ISAF kõrgeima kategooria reitinguga 40. Semaine Olympique Francaise Heyeres'i regatt on Laser klassis ja purjelaudade RS:X klassis Eesti sportlastele ühtlasi viimane olümpiavaliku võistlus.

Karpakile järgnevad teisel kohal asuv Nick Thompson Suurbritanniast 4 punktiga (3; 1) ning kolmandat ja neljandat kohta jagavad Michael Leigh Kanadast ning Andrew Murdoch Uus-Meremaalt, mõlemal 5 punkti (2 ;3). Valitsev maailmameister ja maailmaedetabeli esinumber austraallane Tom Slingsby paigutus avapäeval 74. kohale (1; OCS).

Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) asub kahe sõidu järel 41. kohal 32 punktiga (13; 19). Juunior Karl-Martin Rammo (ROPK) paigutus 101. kohale 69 punktiga (45; 24), Lauri Väinsalu (ROPK) on 118. kohal 77 punktiga (37; 40) ning Henri Raska (ROPK) 140. kohal 89 punktiga (36; -).

Purjelaudade RS:X klassis tõusis eestlastest ettepoole Johannes Ahun (Surfhouse), kes maandus 37. kohale 38 punktiga (16; 22). Henri Kaar (Team Extreme) järgneb 44. kohal 47 punktiga (19; 28). Juhtpositsiooni võttis avapäeval sakslane Toni Wilhelm 3 punktiga (2; 1). Võistlevad 92 surfarit.

Naiste 470 klassis paigutusid Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) 29. kohale 56 punktiga (DSQ 38; 18). Liidripositsioonil on hollandlased Marcelien De Koning – Lobke Berkhout 4 punktiga (2; 2). Naisi võistleb 37 paati.

Laser klassis ja 470 naiste klassis on plaanis pidada kokku 11 võistlussõitu, RS:X purjelauduritel 15 sõitu. Regati võitjad selguvad reedel, 25. aprillil.

40. Semaine Olympique Francaise Heyeres'i regatt on viimane olümpiavaliku regattidest, mis koos 2007. aasta Eesti edetabeli ja Laser-klassis ka märtsikuus Hispaanias toimunud Princess Sofia Trophy regatiga selgitab Eesti esindajad 2008. aasta olümpiamängudele.

Heyeres'i regati koduleht ja tulemused: http://sof.ffvoile.net/

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.