Muuga sadamas hiigeltanker Darab

Taas on Muuga sadamas hiigeltanker.

Darabi pikkus 333.6 ja laius 58 meetrit, süvis 22 meetrit. VLCC tankeri mahutavus 160 000 tonni. Kuna selliste mõõtudega tankeri sissesõiduks vajatakse iga ilmaga kõrvalist abi, siis oli abiks tervelt 4 Alfons Hakansi puksiiri.

Laev seisab Muugal laupäeva hommikuni.

june 2007

Foto juunist 2007, kui laeva nimeks oli veel Iran Darab: http://shipoftheday.blogspot.com

IMO number: 9218492
Name of ship: DARAB
Call Sign: 9HEE9
Gross tonnage: 160576
Type of ship: Crude Oil Tanker
Year of build: 2004
Flag: Malta

2005. aastal külastas Muuga sadamat selle sõsarlaev Iran Daylam, mida Danil õnnestus kuidagi pildistada. 2003. aastal külastas sadamat sama suurusjärgu tanker Front Page. Nii, et neid siia ikka satub, isegi kogu Läänemere mõistes need hiiglaslikud, ega suuremad Taani väinadest läbi mahugi ja meie regioonis palju neid sadamaid ei olegi, kuhu nad mahuksid.

EOS 2003 Front Page'st: E.O.S.-i juhatuse esimehe Arnout Lugtmeijeri sõnul plaanitakse Tallinna teletornist 16 m pikemale ja ligikaudu kolm jalgpalliväljakut laeva tekile mahutavale tankerile laadida 160 000 tonni rasket kütteõli, mis on ligi pool Eesti diislikütuse aastasest tarbimisest.

Järgnev foto aastast 2003, kus Front Page. Lihtsalt, et aimata selliste tankerite suurust.

www.eos.com.ee

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.