Eesti Post plaanib sail-in kirjakasti paigaldamist merre

Eesti Post kaalub esimese sail-in kirjakasti paigaldamist, ikka selleks, et olla seal, kus liiguvad inimesed. Uus kirjakast toob mugava postiteenuse lähemale ka merel reisijatele, edaspidi saavad inimesed laevalt lahkumata kirju postitada.

Kuna viimastel aastatel on laevaühendus Põhjamaade vahel muutunud üha tihedamaks, on postiettevõtte soov olla otse tuiksoonel.

Ettevõttel on kavas pöörduda Tallinna Linnavalitsuse poole ettepanekuga tuua Kalevipoja kuju laevateele lähemale ja asendada hiiglase süles olev paat kirjakastiga. Eesti Posti visuaalsest identiteedist lähtuvalt on kirjakastide värvid oranž-hall, mis ei lähe kokku kuju autori poolt väljapakutud värvilahendusega. Seetõttu soovib ettevõte kuju autoriga toonide kooskõlastamise osas läbirääkimisi alustada, et jõuda mõlemaid pooli rahuldavale kokkuleppele.

Lähiajal soovitakse kohtuda ka laevafirmade esindajatega, et arutada peatuse tegemise võimalust kirjakasti juures.

Esimene sail-in kirjakast on plaanitud avada juba järgmise aasta 1. aprillil.

Eesti Posti arengukava näeb ette ka ujuvpostkontorite kasutusele võtmist. Mõeldud on need lootsikaatritena, mis sõidavad saabuvatele laevadele vastu ning paatidelt saab osta Tallinna vaadetega postkaarte ja marke. Soome lahel seilavatele liinilaevadele soovib ettevõte paigutada pudelposti automaadid, et kirju ja kaarte oleks ikka lihtsam ja mugavam lähedastele läkitada.

Projekti käivitumiseni palub Eesti Post kasutada 3123 maismaal paiknevat kirjakasti ja kolme vastavatud drive-in kirjakasti Tallinnas.

kalevipoeg_kirjakastiga.JPG

Eesti Post'i pressiteade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.