The Tall Ships’ Races 2007 Baltic

Tall Ships’ Races 2007 Baltic leiab aset vahemikus 05. juuli – 07. august. Selle aja jooksul külastavad maailma suurimad ja kindlasti ka ilusaimad purjelaevad Århus’i (Taani), Kotkat (Soome), Stockholmi (Rootsi) ja Szczecin’i (Poola).

Võistluse patroonid sellel aastal on Poola president Lech Kaczyński, Soome president Tarja Halonen ning Taani kroonprints Frederik.

Tall Ships’ Races exist since the year of 1956, when first races had been organized on the way from Torbay (England) to Lisboa, under the patronate of the Prince of Edinborough.

This races existed under different names in the past. Since 1972 till 2003 were named The Cutty Sark Tall Ships’ Races”, because of the name of main sponsor – produce of Whisky Cutty Sark. The biggest and tallest sailing ships are take part in this races since the beginning.

The final of the 51st Tall Ships’ Races shall take palce in Szczecin, during the days 3-7 of August of 2007. The Tall Ships’ Races seems to be the festival of seafarers and sailing vessels, together with several the educational programmes, cultural events, maritime tales, parades of tall ships and many other events.

Seekord osaleb võistlusel ka maailma suuruselt teine purjelaev, parklaev Kruzenshtern. Maha jääb ta ainult Venemaale kuuluvale parklaevale Sedov.

Võistluse raames toimuvad osalevates linnades erinevad üritused – võistlusmängud, laevade külastamised, paraadid jpm. Meile lähemad kohad on Stockholm ja Kotka. Stockholmi sõidutab Tallink ja Kotkasse Sillamäe kaudu Narva Line.

Iga linna programmiga saab tutvuda siin: Århus, Kotka, Stockholm ja Szczecin.
Võimaluse korral püüan osa võtta Kotkas toimuvatest üritustest. Siinkohal soovin soodsat tuult purjedesse Margusele ja tema tublile meeskonnale purjelaeval St. Iv. Nemad võtavad võistlusest osa. Kes soovib mõne sõidu nendega kaasa teha, siis võtku ühendust e-posti teel: chocolata@hot.ee

Tervitused Liinale teema meeldetuletuse eest :)

One thought to “The Tall Ships’ Races 2007 Baltic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.