Baltiyskiy-102 madalikul ja pildis

Laupäeva öösel õnnestus Vene lipu all sõitval laeval Baltiyskiy-102 ennast istutada Neugrundi madalikule. Ei tea, kas põhjuseks oli Venemaa-Eesti jalgpallimatši tulemuse tähistamine või olid meeskonnaliikmed lihtsalt väga väsinud pärast pingelist laadimistöid Bekkeri sadamas. Igatahes ei õnnestunud GoFREP’i operaatoritel laevaga enne madalikule sõitmist ühendust enam saada.

Kohapeal käis ära Tarmo. Tema poolt ka alljärgnev jutt ja pildid.

Miski 07.30 saabusime õnnetuskohale, kus ees olid ootamas PVL-111, puksiir Tugev, kraana Hercules pargasega ja peaasjaosaline Baltiskii-102.



Ilm oli ideaalne õppefilmi tegemiseks, tuult ei olnud, lainetus puudus ja nähtavus oli väga hea. Avanenud vaatepilt oli "põnev" – kui madalikule sõitnud laevu olete harjunud nägema ikka vööriga taeva poole kiikamas, siis see laev oli loodis. See tähendas seda, et laev oli täies pikkuses madalikul. Laeva meeskonnaliikmete tuju oli täiesti arusaadavalt kehv, teistele kohalolijatele pakkus see aga hulga imestamist, et kuidas üldse nii juhtuda sai.

07.40 alustati puidu ümberlaadimist pargasele.

Vesteldes puksiiri kapteniga, siis tema oli meelestatud väga pessimistlikult ja kartis, et enne kolme päeva see laev sealt minema ei saa ja et pargas peab kolm reisi puitu minema vedama, enne kui kaubalaev ujuma uuesti hakkab.


One thought to “Baltiyskiy-102 madalikul ja pildis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.