Eesti Mereakadeemia kriisihaldussimulaatoril uus funktsioon juures

Eesti Mereakadeemia kriisihaldussimulaatoril on nüüdsest võimalik merel toimunud õlireostusi ka “tagurdusmeetodil” läbi mängida.

Detsembri lõpus lisandus akadeemia kriisihaldussimulaatorile nn „backtracking” funktsioon, mis võimaldab tagantjärele ja vastassuunas simuleerida reostuse liikumisteekonda, ehk tagurpidi mängida läbi reostuse liikumist. Selline võimalus aitab paremini üles leida avastatud õlireostuse päritolukohta, aega ja kogust. Mooduli tarnijaks on Transas Ltd, pooleaastase tutvumisperioodi jooksul on antud lisafunktsiooni kasutamine mereakadeemiale tasuta.

Lisainformatsiooni saamiseks või simulaatoriga tutvumiseks võib võtta ühendust projektijuhi Roomet Leigeriga (roomet.leiger@emara.ee).

2 thoughts to “Eesti Mereakadeemia kriisihaldussimulaatoril uus funktsioon juures”

  1. Ärge üle hindage seda simulaatori. Ta on ettenähtud QPPIMISEKS ja ei arvesta nt. lainetust. Sellepärast õlilaik seal jõuab rannale samas kujus millisena ta oli alguses. Võimatu.

  2. Simulaator arvestab õlilaigu levimisel lainetust, hoovust, tuulesuunda, vee temperatuuri, pilvisust, kütuse marki, emulgeerumist, aurustumist, dispergeerumist jne. Ühesünaga kõike vajalikku, et prognoosida reostuse levikut merel. Kuid eelkõige on ta mõeldud üppimiseks jah, sellega täitsa nõus.
    Rahulikke jõule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.