Malacca väin ei ole enam “sõjatsoon”

The Lloyd’s Market Association’s Joint War Committee (JWC) (sõjakomitee) tõmbas esmaspäeval (7. augustil) Malacca väina maha “sõjariski” nimekirjast.

Selline otsus võeti vastu peale pikka analüüsi, mille tulemusena leiti, et suure töö tulemusena on suudetud muuta väin ohutumaks. Eelmise aasta juulis lisati see regioon nimekirja piraatide rünnakute arvu ja terrorismiohu suurenedes. See aga mõjus halvasti väina ümbritsevatele riikidele: Malaisia, Singapur, Indoneesia. Eriti tugeva löögi andis see turismiärile.

“When people talk about war risk zone, it sends a wrong message to the international community. We have since made many attempts to change the committee’s decision, which in our opinion had been made on insufficient basis,” Malaysia transport Minister Datuk Seri Chan Kong Choy said.

3 riiki on teinud tõhusat tööd, et muuta väin turvalisemaks: koordineeritud patrullid, väina vaatlus õhust ning turvaprobleemidega tegelemiseks loodi Malaisias merendus järelvalve agentuur.

IMB (International Maritime Bureau) andmete järgi toimus 2004. aastal 38 rünnakut laevadele. 2005. aastal oli see arv juba 12.

Hetkel on JWC “mustas nimekirjas” veel 50 riiki, kus valitseb sõjaoht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.