Fr.C73: Esimene tööpäev külmutustrümmis

26. juuli, 1996, kell 2324, reede

Täna meie pundil trümmitööaeg. See läks veidi luhta. 8-12 olime küll vatijopedega kohal, aga laevad vahetusid ja madrused sehkendasid sildumisega (meid praktikante silduma ei lasta). “Elva” sai oma otsad lõpuks Fryderyk Chopini külge, aga 1030ni lossiti meilt teisele laevale toidukraami. Meie ainult passisime. Lõpuks saime poolteist tundi tööd teha, ainult 16,5 tonni kala võtsime vastu.

Külmutustrümmis töö parem, kui tavatrümmis kalajahukotte tassida. Taarasse pakitud külmutatud kalabriketid mingi 27 kilo rasked. Palav ei hakanud, sest trümmis –28 kraadi (ninasõõrmed hakkasid imelikult kleepuma ja õieti ei saanud rääkida). Pole ka haisu ja tolmu. Suitsupausid kulusid täitsa ära, sai end tekil soojendamas käidud. Homme oleme taas platsis, loodan, et tööd jagub.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.