Fr.C61: Kalurite päev

14. juuli, 1996, kell 2350, pühapäev

Täna anti taas “shashlõkki”. Jutumärkides. Isegi pannkooke viitsis keegi kokkadest küpsetada. Algul imestasime, et mis nüüd siis lahti, aga hiljem selgus, et kalurite päev. Tuleb välja, et see isegi tähtsam päev, kui jaanipäev. Kui pannkookide järgi võtta.

Madrused kiruvad oma elu ja tööd vahel nii, et jagub. Samas ega töö kerge ei ole. Aga kui kalalaeva madrus võrdleb end kaubalaeva mehega, siis ta ütleb, et kalur on õige meremees. Isegi topeltmeremees. Kaubalaevade lipsuga mehed sellest tiitlist ärgu unistagu.

Meie mõtleme, et meie ei kvalifitseeru kummagi alla. Kadett pole laevas inimene ja student on kõiges süüdi, mis laevas valesti või kehvast.

Meeskond purjutas nii, et maa must. Ja meri põlvini.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.