Fr.C60: Praktikaarvestus ja kõva torm

13. juuli, 1996, kell 2357, laupäev

Juba kolm päeva on meri rahutu olnud. 7-8 palli tuult, aga me sellega juba harjunud, ei märkagi enam kõigutamist. Täna öösel siiski keeras mõneks tunniks maru üles. Kella 12 ja kolme vahel oli tuul 10 palli (praktikapäevikus on kirjas, et seda nimetatakse tugevaks tormiks, 24-29 m/s). Kajutiaknast püüdsin kesköö paiku lainemöllu vaadata, aga suurt peale piiskade näha ei olnud. Keerasin end magama, uni oli nii sügav, et magasin tormi sisuliselt maha. Kolme paiku ärgates ei olnud meri veel rahunenud.

Vaatamata suurele kõikumisele enesetundel polnud häda midagi. Nn. vaimude tund oli seekord põhjalik. Lauale ei jäänud midagi, riiul pudenes asjadest tühjaks. Kapiuksed ei seisnud kinni ja kajutipõrand oli träni nii täis, et polnud ruumi kuhugi astuda. Voodiski oli raske püsida, leidsin end mitu korda padja ja seina vahelt. Laeva läbisid värinad ja jõnksutas (mitte ainult ei kõigutanud) peale mõnda karmi lainet päris tugevalt. Vahel laev rappus nagu asi vedru otsas. Korra oli külgkalle nii suur, et pidin voodi äärest kinni hoidma, et mitte mööda lina alla libiseda.

Seekord on sai rahule jäetud, rotid pole käinud. Kuigi üks viil vedeles päris radiaatori juures. Eks nendel oli merehaigus peal.

Täna oli ka natuke erilisem päev. Esimene praktikaarvestus oli. Omaarust läks normaalselt. Selle kohta, et mul spikreid ei olnud.

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “Fr.C60: Praktikaarvestus ja kõva torm”

  1. Mina pole enda praktikapäevikut suutnud siiamaani üles leida. Ei teagi, kuhu see kadus. Koolist seda välja vist ei võtnud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.