3 thoughts to “Suurim RO-PAX laev proovisõidul”

  1. RO-RO laev on Roll on-Roll off tüüpi laev, kuhu kaup peale sõidab ja maha, kas ise (autod, rekkad) või sadamatraktorite (tugmaster) abil. Ro-Ro laevad algselt reisijaid peale ei võtnud, vahel kuni 12 rekkajuhti, aga siis ei kvalifitseerunud reisilaeva alla. RO-PAX on RO-RO laev reisijatega (Passengers). Suurematel Ro-Pax laevadel reisijaid juba sadades.

  2. Ma ei saa mainimata jätta, et ise ma töötasin veel Finnlines’is tüürimehena, kui poolteist aastat tagasi nendest laevadest rääkima hakati. Skandinavian Shipping Gazette on kah neist aasta tagasi juba kirjutanud. Nende uudiste ajal oli õhkõrn lootus, et ehk saan ka nendele suurtele tööle. Nüüd aga olen hoopis maarott :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.